Home Lifestyle Cast van ‘F.C. De Kampioenen’ neemt samen nog één kerstspecial op

Cast van ‘F.C. De Kampioenen’ neemt samen nog één kerstspecial op

'Een eenmalige, pakkende reünie als eerbetoon aan Johny Voners.'

F.C. De Kampioenen
© Eén

We kwamen gisteren te weten dat de cast van ‘F.C. De Kampioenen’ bezig was met een voorstel voor de toekomst van de populaire reeks. Marijn Devalck, Boma, vertelt nu wat dit precies inhoudt. Het zou gaan om een eenmalige reünie als eerbetoon aan wijlen Johny ‘Xavier’ Voners.

We kregen gisteren een klein lichtpuntje over de toekomst van een van de meest populaire Vlaamse series ‘F.C. De Kampioenen’. Vorig jaar maakte scenariste en actrice An ‘Bieke’ Swartenbroekx bekend, tot grote vreugde van alle fans, dat ter ere van de dertigste verjaardag van de serie er acht nieuwe afleveringen zouden komen. Helaas overleed een van de hoofdrolspelers Johny Voners eerder dit jaar aan kanker, waardoor die plannen helemaal in de war werden gestuurd. De cast is een hechte vriendengroep en afleveringen opnemen zonder Xavier erbij zagen ze niet zitten. Jaak ‘Fernand’ Van Assche gaf ons toch een beetje hoop, want hij vertelde dat de acteurs en actrices nu toch iets op papier gezet hadden.

Mooi afscheid

Marijn ‘Boma’ Devalck vertelt in Dag Allemaal meer over dit voorstel. Het zou om een eenmalige reünie gaan ter ere van Johny. ‘An heeft als scenarist een waardige manier gevonden om mooi afscheid te nemen na dertig jaar’, aldus Marijn. ‘Het zal geen reeks van acht afleveringen zijn waarbij we bijna zouden doen alsof er niets gebeurd was met Johny. Dat kon absoluut niet voor mij. Het zou aanvoelen alsof we ‘De Kampioenen’ schaamteloos zouden uitmelken. Noem het dus maar een eenmalige, pakkende reünie zonder al te veel melodrama. Een eerbetoon zoals ons publiek dat volgens mij wil. En zoals ook Johny het gewild zou hebben.’

De hele ploeg staat achter dit voorstel . ‘Als ploeg zijn we tot deze overeenkomst gekomen’, vertelt Herman ‘Marcske’ Verbruggen. ‘Het is een manier om Johny te eren. Dat voorstel hebben we nu naar de VRT gestuurd, want op inhoudelijk en financieel vlak hebben zij uiteraard de sleutel in handen.’ De special zou idealiter uitgezonden worden rond kerst.

Lees ook: