Home Lifestyle Jaak ‘Fernand’ Van Assche geeft ons lichtpuntje over toekomst van ‘F.C. De...

Jaak ‘Fernand’ Van Assche geeft ons lichtpuntje over toekomst van ‘F.C. De Kampioenen’

'We hebben iets op papier gezet.'

F.C. De Kampioenen
© Eén

Er zouden tot grote vreugde van de fans, nieuwe afleveringen komen van ‘F.C. De Kampioenen’. Maar sinds de dood van Johny Voners, Xavier, is het onzeker of die er wel komen. Jaak Van Assche, Fernand, geeft ons nu toch nieuwe hoop.

‘F.C. De Kampioenen’ is cultureel erfgoed. De eindeloze herhalingen van de afleveringen van de tofste voetbalploeg van het land trekken nog steeds veel kijkers op televisie en de vier films waren een voor een een schot in de roos. We waren dan ook laaiend enthousiast toen actrice en scenarioschrijfster An Swartenbroekx (Bieke) vorig jaar vertelde dat er ter ere van de dertigste verjaardag van de reeks gloednieuwe afleveringen komen. Het zou gaan om een comeback van acht afleveringen die gefilmd worden in de gekende decors. Alle grote namen zouden ook terug meespelen, inclusief DDT.

Overlijden Johny Voners

Helaas gooide niet enkel het coronavirus, maar ook de dood van Johny Voners, roet in het eten. De acteur die jarenlang Xavier vertolkte, verloor in maart zijn strijd tegen kanker. De Kampioenen moesten niet enkel afscheid nemen van een collega, maar ook van een heel goede vriend. Daardoor is de toekomst van de reeks heel onzeker. An Swartenbroekx en Marijn Devalck (Boma) lieten in ‘Gert Late Night’ al weten dat ze het eigenlijk niet zagen zitten om nieuwe afleveringen te maken zonder hun maatje.

Jaak Van Assche, Fernand, geeft ons nu toch nieuwe hoop. ‘De acteurs zagen elkaar recent twee keer sinds het overlijden van Johny Voners’, vertelt de acteur in De Gazet van Antwerpen. ‘We hebben iets op papier gezet en het is aan de VRT om daarover te oordelen. Het is niet zo dat als wij het licht op groen zetten, de VRT zomaar mee in het diepe springt. Zij zorgen voor de centen en de faciliteiten, en hebben dus een cruciale stem.’

Natuurlijk zijn dan alle ogen onmiddellijk op de VRT gericht, al houden zij ons nog even in spanning. ‘We zijn altijd in contact gebleven met de Kampioenen-cast’, klinkt het in een reactie in Het Nieuwsblad. ‘We zouden het fijn vinden als er een mooi plan uit de bus komt, maar het is nog te vroeg voor details.’ Fingers crossed, dus!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.