Home Lifestyle Deze zomer komt er een fascinerende Banksy-expositie naar de Grote Markt van...

Deze zomer komt er een fascinerende Banksy-expositie naar de Grote Markt van Brussel

Je zal dankzij virtual reality ondergedompeld worden in het oeuvre van 's werelds beroemdste steetartkunstenaar.

Banksy expositie
© YouTube: Fever

Onze groot- én kleinsteden bruisen van de graffititalenten die hoogstwaarschijnlijk állemaal naar één man (of vrouw!) opkijken: Banksy. De hele wereld is in de ban van de werken van de mysterieuze streetartkunstenaar en die kan jij deze zomer in real life bewonderen in Brussel. Weeral iets dat je van je bucketlist kan afvinken, dus!

Je hoeft helemaal niet naar Londen om de murals van Banksy met je eigen ogen te aanschouwen, want deze zomer opent er op de Grote Markt van Brussel de 1500 m² grote expositie ‘Banksy: Genius or Vandal?’. Je zal er dankzij virtual reality ondergedompeld worden in het fascinerende oeuvre van ‘s werelds beroemdste en meest besproken steetartkunstenaar. De expositie biedt je met behulp van hoogstaande technologieën een unieke reis door meer dan 70 originele werken van verschillende privéverzamelaars.

Exhibition Hub

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Fever en Exhibition Hub. Die laatste is de creatieve kmo die ook achter de prachtige Gustav Klimt-expo, die momenteel in de Hortagalerij loopt, zit. Ze gaan naar eigen zeggen een nieuwe dimensie geven aan Banksy’s meesterwerken. Het is sinds de opstart van zijn carrière in 2000 nog maar de derde keer ooit dat je zijn weken bij ons kan waarnemen. Momenteel loopt er een expositie ‘Banksy. The Brussels Show’ in de Brusselse galerij Deodato, maar aangezien die tickets al allemaal de deur uit zijn, biedt ‘Banksy: Genius or Vandal?‘ een mooi (vooral letterlijk!) alternatief.

Wil je er zeker van zijn dat je een ticketje kan bemachtigen? Je kan je nu al inschrijven op de wachtlijst. De ticketverkoop gaat op 20 april om 11u van start. De expositie opent deze zomer op de Grote Markt 5 de deuren. Hoelang ze precies zullen openblijven, is nog niet helemaal duidelijk. De organisatoren verzekeren trouwens dat de tentoonstelling volledig coronaproof zal zijn. Meer info vind je op banksyexpo.com.

Lees ook: