Home Lifestyle #ExpeditieRobinson: dit voelde Twitter bij de spannende zesde aflevering

#ExpeditieRobinson: dit voelde Twitter bij de spannende zesde aflevering

Na de gele short van Timtation, is er de gele T-shirt van Koen.

Expeditie Robinson
© VIER/ Twitter @SonDaan

Een spannende vuurmaakproef, een verrassende Farah en super irritante spoilers: Twitter wist weer waarover te praten/typen tijdens aflevering 6 van ‘Expeditie Robinson’.

Remember de gele zwemshort die Timtation élke dag op Temptation Island droeg, en die de kijker deed walgen?

In dezelfde categorie vinden we nu de gele T-shirt van Koen.

Kandidaat Herman is zo vriendelijk om Nina’s vraag te beantwoorden. Betekent dit dat elk expeditielid maar twee shirts mag meenemen naar het eiland? Nu ja, veel meer heb je niet nodig bij temperaturen van 40 graden.

Nu hij toch bezig is, lacht Herman even mee met de uitspraken van zijn medekandidaat. Koen laat zich ontvallen dat iemand die geen vuur kan maken een ‘retard’ is en slaagt er dan niet in om – jawel – vuur te maken…

Je kan zeggen wat je wil over de Kempenaar, hij zorgt wel weer voor dé quote van de aflevering. De ondertitelaars maakten er ‘mijne pijpe’ van, maar wij horen Koen toch ook eerder vragen om zijn ‘beitel’ te kussen. We bedanken vriendelijk voor beide.

Farah laat zich eveneens opmerken door een quote, een van het weinig feministische soort. Weet zij veel dat een goede Robinson – mannelijk of vrouwelijk – helemaal alleen moet kunnen overleven op een onbewoond eiland, ook zonder de hulp van een stoere, vissende man.

Vervolgens stuurt Farah haar stoere visser wel naar huis door de trapproef te winnen. Sterk, al vermoeden sommige kijkers dat de proef niet helemaal eerlijk verliep. VIER weerlegt de twijfels.

Eerlijk of niet, vele hartjes breken door het verlies van Dennis.

Al kwam de eliminatie van Dennis voor de Vlaamse twitteraars niet als een verrassing. Zij zagen de proef gespoild door tweets van Nederlandse kijkers, die de aflevering vroeger te zien krijgen op Videoland dan wij op VIER.

PS Twitterende fans van ‘Temptation Island’ letten vanavond best op, want ook dat programma krijgen onze noorderburen eerder te zien. Het nieuwe seizoen begon in Nederland twee dagen geleden al!

De twee eilandprogramma’s lijken ideeën uit te wisselen. Ook op het eiland der verleiding staat in het nieuwe seizoen een gong te pronken. Daar staat een slag op de gong echter niet voor een uitdaging, maar voor bedrog…

We zouden kunnen zeggen dat er zowel op Temptation Island als op Robinson-eiland geregeld ‘gedoe met de vuurstick’ is, maar zo flauw zijn we niet… Of wel?

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.