Home Lifestyle #ExpeditieRobinson: een walgelijke eetproef, oneerlijke Belgen en veel ergernis in aflevering 5

#ExpeditieRobinson: een walgelijke eetproef, oneerlijke Belgen en veel ergernis in aflevering 5

Nu de zonnecrèmekwestie opgelost is, stelt Twitter zich een nieuwe vraag: waar sliep Dennis?

© VIER/ Twitter @Selderkopke

Niets is nog hetzelfde na aflevering 5 van ‘Expeditie Robinson’. De teams werden door elkaar geschud en door een wissel van kampen hebben de Nederlanders nu een rijkelijk gevulde kist en een mooi gebouwde slaapplek. Het enige wat niet veranderde, was de ergernis die Liesbet voelt voor Farah.

Twitter had uitgekeken naar de reünie tussen Liesbet en Farah (wier haantjesgedrag Liesbet enorm irriteert, remember?) op Wraakeiland, en werd niet teleurgesteld. De twee spenderen maar een paar uur samen, maar de ergernis is bijna voelbaar. Zowel op het eiland als in de woonkamer.

Farah speelt een vuil spelletje. Ze hongert haar rivale uit door bananen te verstoppen en er stiekem van te gaan eten. Na een tijdje ziet de Aalsterse scheel van de honger en kan ze zelfs niet meer normaal praten…

In het programma hebben we Kamp Noord en Kamp Zuid, op Twitter hebben we Kamp Farah en Kamp anti-Farah.

In de kampen moeten er ondertussen moeilijke beslissingen genomen worden. En weer voelt de Vlaamse kijker lichte frustratie opkomen. Misschien moeten we de blad, steen, schaar-discussie beslechten met een rondje blad, steen, schaar?

PS Het is echt wel blad, steen, schaar.

Zelfs een hongergevoel als dat van Liesbet zou ons niet kunnen overtuigen om een kikker en een oog te eten zoals Ruth en Jorik doen tijdens de eetproef. Vlaanderen en Nederland zetten simultaan hun snacks weg.

Niet alleen voor de kandidaten maken de wissels het spel veel moeilijker, ook voor de kijker. Nu er geen team België en team Nederland meer is, moeten alles opnieuw geëvalueerd worden.

Ondanks de gemengde teams, hebben onze noorderburen plots een extra grote hekel aan ons, k*tbelgen. Dat zou weleens kunnen liggen aan het smerige plannetje van Koen, Niels en Ruth om Nederlander Dennis naar huis te sturen.

Het feit dat Ruth er een beetje plezier in lijkt te hebben, helpt niet.

Weten zij veel dat Dennis niet naar huis maar naar Wraakeiland gestuurd wordt, waar hij vermoedelijk Farah zal verslaan in de trapproef.

Het is de vijfde week dat we naar ‘Expeditie Robinson’ kijken en Kempenaar Koen liet zich al een paar keer opvallen – vooral omdat hij vrouwelijke kandidaten ongevraagd beoordeelt op hun uiterlijk – maar Twitter blijft moeite hebben met zijn naam. Hé, we snappen het, hij zou evengoed een Joeri of een Bruno kunnen zijn.

Nu de zonnecrèmekwestie opgelost is, zit Twitter met een nieuwe levensbelangrijke vraag. In de beelden van volgende week zien we namelijk dat Dennis op Wraakeiland toekomt in het licht, terwijl de eilandraad ‘s avonds in het donker plaatsvindt. Waar heeft die arme man geslapen? Of gaat de eilandraad op een ontiegelijk nachtelijk uur door, zoals de kampvuren van ‘Temptation Island’? Dan kan het wel dat de zon alweer is opgekomen wanneer hij aankomt bij Farah. Dennis, we hopen op opheldering in de comments!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.