Home Lifestyle 7 x spectaculaire Europese festivals waar je dit najaar nog van jetje...

7 x spectaculaire Europese festivals waar je dit najaar nog van jetje kan geven

Jodelen in Oostenrijk of dansen op The 1975 in Parijs?

Festivals Europa najaar
© Getty

Het is niet omdat de winter binnenkort voor de deur staat dat we de beentjes niet meer kunnen losgooien. Kan jij niet tot volgend jaar wachten om aan de festivalzomer te beginnen? Bestel dan gewoon tickets voor een (of meerdere) van deze Europese herfstfestivals! Ze zijn minstens even spectaculair en bovendien dicht bij huis!

Staat jouw festivalmodus nog steeds op on? Buckle up, want dan hebben we goed nieuws! Wij gingen op zoek naar de meest spectaculaire herfstfestivals van Europa en vonden een paar niet te missen feestjes. Muziek, coole outfits en een onvergetelijke ervaring, here we come!

1. Pitchfork Music Festival Paris

Iedere jaar komen duizenden muziekfans samen in het 19de arrondisement van Parijs. Ze vieren er drie herfstnachten lang feest in ‘Grande Halle de la Villette’. De immense feestzaal diende ooit als een slachthuis, maar is het tegenwoordig de ultieme locatie voor grote events, zoals Pitchfork Music Festival Paris. De afgelopen jaren ontving het festival al enkele grote namen: Bon Iver, The War on Drugs en The National. Ook nieuwe talenten (van eigen bodem) krijgen er de kans om het beste van zichzelf te geven.

 • Wanneer? Van 31 oktober tot en met 2 november.
 • Line-up? Belle & Sebastian, The 1975, Mura Masa, Weyes Blood,…
 • Meer info en tickets? pitchforkmusicfestival.fr

2. Rise Festival, Frankrijk

In december kan je in de Franse Alpen acht dagen lang van jetje geven tijdens het Rise Festival in het skigebied ‘Les Deux Alpes’. Tussen de bergen kan je er in de sneeuw genieten van goede muziek, gletsjeryoga en een safari met husky’s. Daarenboven kan je ’s ochtends op de skilatten volledig uitkateren, want samen met de tickets voor het festival krijg je een skipas voor zes dagen skiplezier! Het festival is dit jaar aan zijn zesde editie toe en die zou volgens insiders de beste editie tot nu toe worden.

 • Wanneer? Van 14 tot en met 21 december.
 • Line-up? Chase and Status, Michael Bibi, Solardo, Distinkt,…
 • Meer info en tickets? www.risefestival.co.uk

View this post on Instagram

We Après-ciate you guys so damn much (see what we did there…) 😘 We can’t wait to see you again 🔜 this December for the ultimate winter season opener and #PartyOnTopOfTheWorld 🎉 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #winter #party #adventureawaits #freeskier #gooutdoors #skier #snowboarder #goodtimes #snow #skiislife #goodvibes #mountainviews #chasingwinter #freeski #weekendfeels #partytime #snowbombing #offpiste #snowboxx #apres #apreski #pow #adventure #rise #risefestival #winterfestival #Rise2019 #saturdayantics

A post shared by Rise Festival (@rise_festival) on

3. Polaris Music Festival

House en techno op 2.200 meter hoogte? Dat kan op het Polaris Electronic Music Festival in het beroemde Zwitserse skigebied Verbier. Wat het festival zo bijzonder maakt? De locatie en adembenemende uitzichten zijn minstens even spectaculair als de line-up, tenzij je geen fan bent van techno, natuurlijk.

 • Wanneer? Van 28 november tot en met 1 december.
 • Line-up? Carl Craig, Audrey Danza, Bambounou, Craig Richards, …
 • Meer info en tickets? www.polarisfestival.ch

4. BIME Live

Het veelzijdige festival BIME Live gaat door in de Spaanse stad Bilbao en zorgt niet alleen voor jong geweld op de dansvloer, maar ook op het podium. Het grootste indoor muziekfestival van Spanje brengt alle muziekgenres samen en je kan er naast enkele klassieke rockers ook elektronische muziekreuzen als Aphex Twin en Chemical Brothers live aan het werk zien.

 • Wanneer? Van 1 tot en met 2 november.
 • Line-up? Carolina Durante, Cooper Saver, First Girl On The Moon, …
 • Meer info en tickets? www.polarisfestival.ch

5. BERGFESTival

Het winterfestival BERGFESTival in Oostenrijk is voor veel snowboarders en skifanaten een echte traditie geworden. Twee dagen lang wordt de Oostenrijkse gemeente Saalbach Hinterglemm omgetoverd tot een waar feestoord voor iedereen die houdt van een stevige portie ambiance en muziek in alle vormen en maten. Het festival wordt intussen al zes jaar op rij georganiseerd en weet ook dit jaar weer te verrassen met een steengoede line-up.

 • Wanneer? Van 6 tot en met  8 december.
 • Line-up? Friska Viljor, Labrassbanda, Voodoo Jürgens, Johnossi, …
 • Meer info en tickets? www.berg-festival.com

6. Rave On Snow

Vorig jaar vierde Rave On Snow zijn 25ste (!) verjaardag en ook dit jaar gaat het feestje in Oostenrijk opnieuw door met een nóg vettere 26ste editie. Meer dan zestig artiesten laten je er 50 uur aan een stuk dansen, zingen en springen op 13 verschillende hoogteniveaus. De thuisbasis van het festival? Saalbach, de gemeente waar twee weken voordien ook het BERGFESTival plaatsvindt.

 • Wanneer? Van 12 tot en met 15 december.
 • Line-up? Dennes Deen, Bodo, Animal Trainer, Karotte, …
 • Meer info en tickets? raveonsnow.com

7. Super Bock em Stock

Wie het niet zo heeft voor techno en house kan dit jaar misschien wel naar het alternatieve festival Super Bock em Stock in Lissabon afzakken. Elk jaar kan je in de Portugese hoofdstad dansen op de meest veelbelovende en opkomende muzikanten uit de indiewereld. Het festival heeft een indrukwekkend portfolio dat gevuld is met sterren die er doorbraken. Denk: Conan Osiris, Lo-Fang, Conner Youngblood en Jungle. Het is volgens de organisatoren een go-to event voor de kritische muziekfan die altijd op zoek is naar ‘the next big thing‘.

 • Wanneer? Van 22 tot en met 23 november.
 • Line-up? Balthazar, Kevin Morby, Curtis Harding, Viagra Boys,…
 • Meer info en tickets? www.superbockemstock.pt

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.