Home LOL NOSTALGIE: 15 herkenbare herinneringen aan je tijd in de muziekschool

NOSTALGIE: 15 herkenbare herinneringen aan je tijd in de muziekschool

Weet je nog hoe je je the coolest kid on the block voelde toen je voor 't eerst een bekend liedje kon spelen op je instrument?

Ooit had je de droom de nieuwe Vanessa Carlton of Jimi Hendrix te worden. Nu blijft van die droom enkel nog een stoffige piano of gitaar in de hoek van je ouderlijk huis over. Of je nu vrijwillig of onder lichte dwang naar de muziekschool ging, deze situaties herken je wel.

1

De eerste keer dat je tijdens de les notenleer de maat moest slaan met je arm, voelde je je een halvegare.

© Giphy

2

Je hebt bovendien zo vaak met je hand tegen de tafel geslagen bij het maat slaan dat je er een trauma aan hebt overgehouden.

© Giphy

3

Er zat sowieso een leerling bij jou in de les die totáál geen gevoel voor ritme of toon had. En het was hi-la-risch wanneer hij of zij noten moest lezen of moest zingen.

© Giphy

4

Minder hilarisch was het wanneer die slechte leerling naast je zat en je met zijn foute maatslagen de hele les lang in de war bracht.

© Giphy

5

Dat verschrikkelijke moment waarop jij voor de hele klas een toonladder moest zingen en je stem begon te trillen van de zenuwen.

© Giphy

6

De solsleutel kon je nog aan, maar toen kwam die vervloekte fasleutel erbij. Alsof die musici van de middeleeuwen het expres extra moeilijk maakten.

© Giphy

7

Zo blij als je was toen je je instrument voor ‘t eerst bespeelde, zo hard verfoeide je het twee jaar later.

© Giphy

8

De conclusie van je instrumentles was dan ook elke week dezelfde: ‘Je moet meer oefenen’.

© Giphy

9

Al vond je jezelf wel heel cool wanneer je een bekend liedje kon spelen.

© Giphy

10

Je kent de struggle met wegvliegende partituren en omvallende pupiters maar al te goed. En toevallig gebeurde dat altijd tijdens je openbare examens.

11

Het geluid van een metronoom maakt je nog altijd een beetje ongemakkelijk.

© Giphy

12

De allerergste momenten waren de dictees. Hoe moest jij in godsnaam het verschil horen tussen een si mol en een gewone si?!

© Giphy

13

Het leukste deel: samenzang. Want de groep was zo groot dat je ‘t kon uithangen én vals kon zingen zonder dat de leraar het doorhad.

14

Je beseft nu pas hoe verschrikkelijk vervelend het moet geweest zijn voor je ouders om elk optreden van de muziekschool – instrument, samenzang, samenspel en openbare examens – helemaal uit te zitten.

© Giphy

15

Je bent vaak boos geweest op je ouders dat ze je na school naar nóg een les stuurden, maar zodra je in het middelbaar kwam, was je hen dankbaar. Want jij was tenminste niet een van die sukkeltjes die struikelden over het noten lezen in de les M.O.

© Giphy

Meer nostalgische lijstjes: