https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Vrouwendag op de Lokerse Feesten: ‘De muziekindustrie is nog héél hard een...

Vrouwendag op de Lokerse Feesten: ‘De muziekindustrie is nog héél hard een mannenwereld’

Woensdag had de Lokerse Feesten een (bijna) volledig vrouwelijke affiche. Toeval of een statement? We vroegen het.

lokerse feesten

Je kan er niet naast kijken als je de affiche van de Lokerse Feesten bekijkt: op woensdag 7 augustus stonden er opvallend veel vrouwelijke artiesten geprogrammeerd. Meer nog, Compact Disk Dummies waren de enige mannen van de avond. Toeval of een duidelijk statement?

Het feit dat een bijna volledig vrouwelijke line-up zo in het oog springt, is een teken aan de wand van een groter verschijnsel. Want zouden we ook zo opkijken bij een volledig mannelijke line-up? Tuurlijk niet. Het Amerikaanse online magazine Pitchfork nam de proef op de som en telde vorig jaar hoeveel vrouwelijke artiesten er op de grootste Amerikaanse festivals stonden, tegenover het aantal mannelijke artiesten. Het resultaat – dat je hieronder in de video hoort – is eerder ontstellend.

Wilde de organisatie van de Lokerse Feesten een statement maken door headliners Róisin Murphy en Christine and the Queens enkel te omringen door sterke vrouwen (en Lennert en Janus van Compact Disk Dummies), of zien we dingen die er niet zijn? Statement of niet, we trokken op de door ons verklaarde vrouwendag naar Lokeren en vroegen aan de organisatie wat de bedoeling achter de line-up is, en aan de artiesten wat ze van zo’n vrouwendag vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Meer Flair op de festivals: