Home Lifestyle ETIQUETTE: zo houd je het proper tijdens je eerste bezoek aan het...

ETIQUETTE: zo houd je het proper tijdens je eerste bezoek aan het naaktstrand

Laat ons weten of jij ook weleens naakt op het strand durft te liggen!

© Dmitry Zellinskiy via Unsplash

Love it or hate it, maar naakstranden en naturistische campings zijn aan hun opmars bezig. Staat het ook stiekem op jouw bucketlist om eens een hele dag poedelnaakt rond te lopen? Overloop dan snel deze tips voordat je showt what your mama gave ya.

Samen met de kids of je hubby naar het naaktstrand is niet iets wat we casual op onze kalender schrijven, maar is ook niet iets waar we ons nog langer voor moeten schamen. Anno 2019 is het echt wel oké om à la Borat naar het strand te gaan en te chillen in je adamskostuum. Eerste uitje naar het naaktstrand gepland? Houd je dan aan deze etiquette!

1. Fluister

Onze belangrijkste tip? Fluister, of nog beter: zwijg! Je bent op een van de meest open minded plaatsen van het land en er wordt dus niet van jou verwacht dat je iedereen onder loep neemt en daarover rijkelijk verslag uitbrengt aan je lief of vriendin. Kleineer niemand, want dat behoort tot een van de lafste dingen die je op een naaktstrand kan doen.

2. Comfortzone

Iedereen heeft een comfortzone en het is jouw taak om die te respecteren. Wil je je op het eerste het beste plaatsje neerploffen op het strand? Vraag dan voor de zekerheid of je buren het niet storend vinden dat je naast hen komt zitten.

3. Kerverse mama’s

Als kersverse mama het naaktstrand op? Héél knap, maar er zijn grenzen. Zo is het, net zoals op een gewoon strand, not done om de luier van je kleintje op het strand te verversen. Niet iedereen kan het appreciëren om daar toeschouwer van te zijn.

4. Photobomb

Het is niet op elk naaktstrand toegestaan om foto’s te nemen en als het wel is toegestaan, beperk je dan tot close-ups van, euh, jezelf. Zorg ervoor dat er niemand anders in beeld komt en dat er zeker geen edele delen op die Instapic staan. Dubbelchecken die handel!

5. Wees voorbereid

Naakt op het strand gaan liggen kan heel verradelijk zijn. Wees dus goed voorbereid en neem voldoende zonnecrème mee om je lichaam te beschermen. Onderschat ook het zand niet en neem een extra handdoek mee waarmee je je lichaam kan beschermen als het zand door de zeewind net iets te hard je naakte lichaam terroriseert.

6. Ga online op zoek naar een strand dat op je lijf geschreven is

Elk naaktstrand heeft zijn eigen regels en de locals vinden het niet altijd even fijn als een newbie zich (onbewust) niet aan de regels houdt. Kan je het reglement negens terugvinden? Aarzel dan niet om info te vragen aan de vaste strandgangers. Hoe je hen herkent? Aan een volledig bruin getint lichaam, natuurlijk!

7. Stoeipoezen

Een kusje, knuffel of streeltje zijn, net zoals bij ‘gewone’ stranden, ook op een naaktstrand niet verboden. Hoewel het er misschien een heel ontspannen en vrije sfeer hangt, is het wel niet de bedoeling dat het nóg een stapje verder gaat. 

En jij? Durf jij weleens naakt rondlopen? Laat het ons (anoniem) weten!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.