Home Lifestyle Last van een jetlag? Dit moet je drinken

Last van een jetlag? Dit moet je drinken

Het proberen waard!

© Getty

Op vakantie vertrekken is zo’n beetje het leukste dat er is, maar over de beperkte beenruimte en de jetlag nadien zijn we iets minder enthousiast. Aan dat eerste kunnen we helaas niet veel doen. Voor wie last heeft van zijn of haar interne klok hebben we dan weer wel een handige tip!

Zowel aan het begin van je vakantie en als je weer thuis bent, kan je last hebben van een jetlag. Absoluut niet fijn als je weet dat je binnen enkele dagen weer moet gaan werken. Verder heb je natuurlijk ook geen zin om de eerste dagen van je reis moe of lichtjes geïrriteerd door te brengen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om je jetlag iets minder erg te maken. Voedingsdeskundige Anita Bean gaf alvast een paar tips in een interview met The Express. Volgens haar zijn kersen namelijk je redmiddel en dit omdat ze een natuurlijke bron van melatonine (het slaaphormoon) zijn.

‘Een jetlag komt voor wanneer je interne klok verstoord wordt wanneer je door verschillende tijdzones reist. Een aantal van de meest voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, slapeloosheid, verteringsproblemen, concentratie- en geheugenproblemen.’

Natuurlijke bron aan melatonine

Een hele waslijst aan vervelende kwaaltjes, dus. Gelukkig is er een makkelijke manier om hier vanaf te geraken. Zo moet je volgens Anita kersen eten of kersensap drinken. ‘Kersen zijn een van de enige natuurlijke bronnen van melatonine, een hormoon dat helpt om je slaap te reguleren.’ Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat twee keer per een glas kersensap drinken ervoor zorgt dat je per nacht tot wel 80 minuten extra kan slapen. ‘De extra hoeveelheid melatonine in je lichaam helpt om de jetlag te bestrijden en je natuurlijke slaapcyclus onder controle te houden.’

Een tip die zeker het proberen waard is, als je het ons vraagt! Een extra tip is om de applicatie Timeshifter te downloaden. Deze gaat je helpen door je te vertellen wanneer je moet slapen, het tijd is voor cafeïne en wanneer het donker zou moeten zijn. Pas daarnaast ook het uur op je horloge aan wanneer je op het vliegtuig stap en niet pas wanneer je terug op de grond staat. Zo heb je meteen wat extra tijd om te wennen aan het uurverschil en kan je de juiste handelingen zoals bijvoorbeeld slapen meteen op het goede moment doen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.