Home Lifestyle 7 handige apps om te downloaden als je op roadtrip gaat

7 handige apps om te downloaden als je op roadtrip gaat

Weten waar de dichtstbijzijnde toilet zich bevindt?

Het bouwverlof is vandaag officieel van start gegaan en dus vertrek jij dit weekend misschien wel op roadtrip naar betere oorden. Koffers al braafjes ingepakt? Download dan nog snel deze 7 handige apps en je bent helemaal ready for departure.

Roadtrippers

Ben jij zo’n planner die graag op voorhand de route helemaal uitstippelt? Dan mag de app Roadtrippers niet op jouw telefoon ontbreken. Van onontdekte parels en toffe must sees tot de beste tips van locals: ze staan allemaal verzameld in deze handige app. Rest jou alleen nog in te geven waar je graag naartoe wil en Roadtrippers zorgt voor een overzichtelijk kaartje dat je altijd in je broekzak hebt zitten.

Mobly

Het Antwerpse Mobly lanceerde zopas een flexibele pechbijstandsverzekering waarbij je enkel betaalt gedurende de periode van je reis. Je geeft gewoon de begin- en einddatum van je roadtrip in samen met enkele persoonlijke gegevens en vanaf dan wordt alles voor jou geregeld als je pech op de weg hebt.

GoingAbroad

Moet je verplicht een fietshelm dragen in Zweden? Wat is de maximumsnelheid op de snelweg in Spanje? De app GoingAbroad verzamelt de belangrijkste verkeersregels in de meeste Europese landen. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en ligt er bij thuiskomst geen stapeltje boetes op jou te wachten.

Parkopedia

Het laatste waar je je tijd aan wil besteden op vakantie is ongetwijfeld rondjes rijden op zoek naar die ene vrije parkeerplaats. De app Parkopedia verzamelt zo’n 60 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen wereldwijd.

Hotel Tonight

Hebben jullie besloten om gewoon te kijken waar de dag jullie brengt en moeten jullie dus steeds weer op zoek naar een nieuwe verblijfplaats? Met de app Hotel Tonight vind je snel (én goedkoop) een slaapplaats in de buurt.

Flush

Niets zo vervelend als wanneer je dringend naar het toilet moet, maar je bent eigenlijk net gestopt bij een tankstation en het volgende ligt pas kilometers verderop. De app Flush zoekt het dichtstbijzijnde openbare toilet en toont je de snelste route ernaartoe. Van opluchting gesproken!

Waze

Klassieker der klassiekers: Waze. Vermijd file onderweg, krijg alternatieve routes voorgesteld of wordt op de hoogte gehouden van flitspalen en mobiele controles.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.