Home Lifestyle Dit mag je verwachten van de allereerste aflevering van het nieuwe ‘Game...

Dit mag je verwachten van de allereerste aflevering van het nieuwe ‘Game of Thrones’-seizoen

Kan je pas vanavond naar de seizoenpremière kijken? Redactrice Herlinde teaset al zonder te spoilen.

© HBO

Het achtste en allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ ging afgelopen nacht eindelijk van start. Wij bekeken de eerste spannende aflevering, en dit mag je verwachten.

Wie deze nacht niet opstond om naar de seizoenspremière te kijken van de grote finale van ‘Game of Thrones’, maakt waarschijnlijk deze avond zijn of haar agenda vrij voor die eerste spannende aflevering. Wij bekeken ze reeds, en we sommen even op wat jullie mogen verwachten, uiteraard zonder vervelende spoilers vrij te geven. Wil je je geduld nog wat meer op de proef stellen, of wil je dat we toch al een klein tipje van de sluier oplichten? Lees dan zeker verder!

Reünie

De eerste aflevering duurt vijftig minuten, en begint met het immense leger van Daenerys Targaryen en Jon Snow dat Winterfell binnenrijdt. In het vorige seizoen hebben ze met man en macht families van over het hele Rijk proberen bijeen krijgen om samen tegen hun gemeenschappelijke vijand te vechten: de Night King en zijn White Walkers. De grote vraag is of de mensen van het Noorden hun nieuwe koningin en haar twee angstaanjagende draken – die werkelijk álles opeten – met open armen ontvangen?

Nu Jon terug is in zijn thuisbasis betekent dit dat hij zijn zussen Sansa en Arya, en zijn broer Bran na lange tijd zal terugzien. Ook hier verloopt die reünie bij de ene al hartelijker dan bij de andere… Ondertussen maakt Winterfell alles in gereedheid voor de nakende oorlog met het leger van de doden.

Brutale charmes

Aan de andere kant in King’s Landing meert de IJzeren vloot van de Gouden Compagnie aan onder leiding van Euron Greyjoy. Hij speelt onder één hoedje met koningin Cersei, en hij is er vooral op uit om met haar het bed in te duiken. Hij windt er geen doekjes om en maakt avances, maar zal de koele blondine zwichten voor de brutale charmes van haar nieuwe bondgenoot?

Terwijl Euron bezig is met de koningin op te vrijen, probeert Theon zijn zus Yara te bevrijden die gevangen zit op een van de schepen van de IJzeren vloot. Hij staat nu niet meteen bekend als de meest dappere Greyjoy… Of hij in zijn missie slaagt, zie je in de eerste aflevering.

Grenzen verleggen

Cersei heeft trouwens nog meer snode plannen, want ze schakelt Heer Bronn van het Zwartewater in om iemand te vermoorden. Hij krijgt verschillende kisten vol met goud én een boog om de klus te klaren. Wie staat bovenaan haar ‘kill list‘? Het antwoord is zowel verrassend als voorspelbaar.

Wie zich afvraagt of het avontuurtje van Jon en Daenerys gewoon een onenightstand was, of dat er werkelijk iets bloeit tussen de twee krijgt ook meer duidelijkheid in deze aflevering. Jon verlegt alleszins opnieuw zijn grenzen. The sky is the limit voor hem, en dat mag je hier wel letterlijk nemen.

Gruwelijke dood

In seizoen 7 kwamen we de échte afkomst van Jon te weten. Bran en Sam besluiten dat het hoog tijd is dat de knapperd zelf te horen krijgt wie zijn biologische moeder en vader zijn. Maar wie gaat hem de waarheid vertellen, en hoe zal hij reageren op dit choquerend nieuwtje dat híj eigenlijke de ware erfgenaam is van de IJzeren troon.

Voor wie zich afvroeg waar het bloed blijft: ‘Game of Thrones’ zou natuurlijk ‘Game of Thrones’ niet zijn als er niet iemand een gruwelijke dood sterft. Wij hadden eerlijk gezegd ook niets anders verwacht in deze seizoenpremière. Een bondgenoot van het Noorden legt het loodje op een afschuwelijke manier, en dat is dan ook het meest enge moment van de eerste aflevering. Ons hart maakte een sprongetje, dat van jou ook?

De aflevering eindigt met een onverwachte bezoeker in Winterfell. Hij of zij komt heel anoniem te paard met een kap op aangereden, en staat onmiddellijk oog in oog met een van de Starks. Een warm weerzien of een blik die kan doden? Kruip in jullie zetel en ontdek alles zelf. Veel kijkplezier!

Lees ook: