Home Lifestyle Eén deelt eerste beelden van nieuwe, spannende fictiereeks ‘Onder Vuur’

Eén deelt eerste beelden van nieuwe, spannende fictiereeks ‘Onder Vuur’

De dramareeks wist een indrukwekkende cast te strikken.

Onder Vuur
© Eén

De gloednieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’ is dit najaar op Eén te zien. De serie gaat over een brandweerkorps dat vecht voor het voortbestaan van hun kazerne en speelt zich af in Oostende. De zender deelt de eerste beelden en die zien er alvast veelbelovend uit.

‘Helden van Hier: Door het Vuur’ is een Vlaamse docusoap die het werk van de brandweer in zone Gent en Antwerpen in beeld brengt. De VTM-serie is heel populair en dat bracht het productiehuis Geronimo hoogstwaarschijnlijk op het idee om er ook een fictiereeks over te maken. ‘Onder Vuur’ is dit najaar te zien op Eén en gaat over een groep eigenzinnige brandweermannen en -vrouwen die moeten vechten voor het voortbestaan van hun kazerne in Oostende.

Indrukwekkende cast

De dramareeks wist een indrukwekkende cast te strikken. Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor onder anderen Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Kim Van Oncen en Ann Tuts. Het verhaal gaat over luitenant Patrick (Sam Louwyck) die een promotie krijgt en daardoor totaal onverwachts beslist om Post Oosteroever, een klein brandweerkorps, te verlaten. Die beslissing zorgt voor een schokgolf in de kazerne.

Er komt een nieuwe luitenant om de groep brandweermannen en – vrouwen te leiden, maar het is al snel duidelijk dat zij een volledig andere aanpak hanteert. Ze moet de ‘cowboys’ omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Post Oosteroever heeft namelijk een eigenzinnige manier van werken en durft al eens de regels aan hun brandweerlaars lappen. Maar dit alles voor het goed doel: het redden van mensenlevens. Wanneer er door fouten van het korps dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne in gevaar.

Spanningen

Terwijl ze keer op keer hun leven wagen tijdens een nieuwe interventie hangt er een grote donderwolk boven het korps. Niet enkel het vuur laait hoog op, maar ook de emoties. Werk en privé lopen voor heel wat spuitgasten door elkaar, wat natuurlijk voor spanningen zorgt in de kazerne. Eén toont ons de eerste beelden en die zien er veelbelovend uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Onder Vuur’ is dit najaar te zien op Eén. Wanneer precies, is voorlopig nog niet bekend.

Lees ook: