Home Lifestyle Herbert Flack duikt op in ‘Familie’: ‘Er komt nog heel wat spanning...

Herbert Flack duikt op in ‘Familie’: ‘Er komt nog heel wat spanning aan’

'Het voelt goed om in de huid te mogen kruipen van een personage waar zoveel mysterie rond hangt.'

herbert flack familie
© VTM

Het dertigste seizoen van ‘Familie’ zit er bijna op, maar toch duiken er de laatste dagen een aantal nieuwe personages op. Na Juan Gerlo die Tobias speelt, verschijnt binnenkort ook Herbert Flack (72) in de populaire soap. Hij kruipt in de huid van Leon De Bodt, een belangrijke pion in de zoektocht naar Lars’ vader.

Lars (Kürt Rogiers) en Raven (Aaron Blommaert) zijn al wekenlang op zoek naar die eerste zijn vader. Raven is voor school bezig met een fotoproject waarbij hij zijn familie in kaart wil brengen en zijn grootvader kan daarbij niet ontbreken. Zo begonnen de twee een lange zoektocht en er lijkt nu eindelijk schot in de zaak te komen. Marie-Rose (Martine Jonckheere) bracht hen met de naam Leon De Bodt op het juiste spoor. In de aflevering van gisteren kon je zien hoe Lars en Raven in de bibliotheek een oud krantenartikel vonden van de man die een oud-kolonel blijkt te zijn.

Cruciale rol

Aandachtige kijkers herkenden de man op die foto’s. Het is niemand minder dan Herbert Flack, de acteur die tien seizoenen lang Pieter Van In speelde in ‘Aspe’. ‘Het voelt bijzonder goed om opnieuw voor de camera te kunnen staan en bovendien in de huid te mogen kruipen van een personage waar zoveel mysterie rond hangt’, zegt Herbert Flack. ‘Het is duidelijk dat Lars en Raven op een belangrijk keerpunt staan in de zoektocht naar hun vader of grootvader. Die zoektocht leidt hen nu naar Leon De Bodt, een ex-kolonel die duidelijk een hele geschiedenis met zich meedraagt. Maar wie is Leon juist? En welke rol speelt hij in de zoektocht naar Lars’ vader? Dat mijn personage meteen zo’n cruciale rol mag spelen in een grote verhaallijn is enorm fijn. En ik kan alvast verklappen dat er nog heel wat spanning zit aan te komen.’ Dat belooft!

Lars’ mama Brigitte (Janine Bischops) was razend dat haar zoon en kleinzoon hun zoektocht verderzetten naar de man met wie zij naar eigen zeggen een eenmalig avontuurtje beleefde. Kijkers zijn er dan ook van overtuigd dat er iets niet pluis is en dat ze heel wat dingen verzwijgt. Binnenkort krijgen we eindelijk antwoorden. Herbert Flack heeft al heel wat draaidagen achter de rug, want hij staat al enkele weken op de set. Wanneer hij precies voor de allereerste keer in ‘Familie’ opduikt, blijft een verrassing.

Extra lange seizoensfinale

Met deze nieuwe ontwikkeling komen we weer wat dichter bij de spannende seizoensfinale. Die wordt op vrijdag 25 juni om 20u35 uitgezonden op VTM. Het wordt een extra lange aflevering waarin Quinten zijn marathon tot een goed einde tracht te brengen en waarin CoBrew en Wolff & Bos lijnrecht tegenover elkaar staan bij de grote prijsuitreiking van de award voor ondernemer van het jaar. De rivaliteit tussen Lars en Mathias (Peter Bulckaen) borrelt weer op en de avond krijgt een onverwachte wending. Ook het conflict tussen Jonas (David Cantens), Simon (Braam Verreth) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof) dreigt volledig te escaleren. Je weet nu al dat we de zomer ingaan met een cliffhanger van jewelste. 

Lees ook: