Home Lifestyle NOSTALGIE: Eén brengt ‘1 jaar gratis’ terug, maar met een andere presentator

NOSTALGIE: Eén brengt ‘1 jaar gratis’ terug, maar met een andere presentator

© Pieter-Jan Vanstockstraeten/ Photo News

Eén haalt dit najaar de zaterdagavondquiz ‘1 jaar gratis’ vanonder het stof. Presentator Herman Van Molle blijft op pensioen, Thomas Van der Veken neemt de fakkel van hem over. Je kan je nu inschrijven om mee te doen en zo misschien wel een volledig jaarloon op te strijken.

Laat je geheugen je een beetje in de steek wanneer je aan ‘1 jaar gratis’ denkt? Logisch, het programma verdween in 2008 al van het scherm. Maar daarvoor was het wel zeven jaar lang een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen.

De quiz ging als volgt: de quizmaster, destijds Herman Van Molle, stelt een meerkeuzevraag aan drie kandidaten, de groep krijgt enkele seconden tijd om in het vak van een van de drie spelende kandidaten te gaan staan en vervolgens beantwoorden de spelers de vraag. Als het antwoord juist is, worden 100 punten verdeeld tussen de spelende persoon én de kandidaten die in zijn vak staan. Elke week valt er iemand van de groep af, de uiteindelijke winnaar krijgt het netto jaarloon van de best verdienende persoon in de groep.

‘Wel zonder snor’

In de vernieuwde versie van ‘1 jaar gratis’ is de formule opgefrist, maar de basis blijft dezelfde. De vragen zullen gesteld worden door Thomas Vanderveken, die ervaring als quizmaster heeft dankzij onder meer ‘Vriend of vijand’ en ‘De quiz van het jaar’. ”1 jaar gratis’ is de ideale familiequiz, en als jonge papa ben ik oprecht trots dat ik in de grote schoenen van Herman Van Molle mag treden, weliswaar zonder een snor te laten staan’, zegt hij over deze nieuwe uitdaging.

Van Molle, die de quiz destijds bedacht, is blij dat ‘1 jaar gratis’ terugkomt. ‘Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan’, laat hij wetenHet is niet duidelijk of Thomas een sidekick zal krijgen, zoals Katja Retsin dat indertijd was van Van Molle.

© Sofie Silbermann (VRT)

Doe je mee?

Eén is volop op zoek naar kandidaten die zowel goede feiten- als mensenkennis hebben. Opgepast: je moet meerdere dagen kunnen vrijmaken, want als alles goed gaat, zit je natuurlijk in verschillende afleveringen. De opnames beginnen in september. Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan meedoen en dus kans maken op een extra jaarloon. Je inschrijven doe je via een.be/1jaargratis. Succes!

Lees ook: