Home Lifestyle GO GREEN: 7 x duurzame (en wondermooie) reisbestemmingen

GO GREEN: 7 x duurzame (en wondermooie) reisbestemmingen

Eentje voor de groentjes onder ons! 🌴

© Tomas Robertson en Ferdinand Stöhr via Unsplash

Benieuwd om te ontdekken hoe het is om in een land te leven waar duurzaamheid hoog op de to-dolijst staat? Reis deze zomer dan eens af naar een duurzame reisbestemming. Je leert er niet alleen nieuwe culturen, maar ook ecologische levensstijlen kennen. Een beter souvenir kan je niet vinden, toch?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en ook in de reisbranche. Daarom zochten wij naar enkele bestemmingen die al langer op onze bucketlist staan én goed scoren op het vlak van ecologische vooruitgang. Off we go!

1 / 7
Gozo (Malta)
De Azoren
‘Zero Island’ (Zweden)
Bretagne (Frankrijk)
Schotland
Noorwegen
Costa Rica
Gozo (Malta)
Gozo (Malta)

Gozo behoort tot de eilandengroep Malta en is ondanks het kleine bevolkingsaantal verbazend milieuvriendelijk. Je kan er voor de volle 100 % ecologisch verantwoord eten bestellen en er is nóg meer, want het is de bedoeling dat Gozo tegen volgend jaar wordt omgetoverd tot een eco-eiland. Allen daarheen, dus!

De Azoren
De Azoren

De prachtige archipel ten zuiden van Portugal heeft veel meer in zijn mars dan eindeloze wandelpaden en magnifieke uitzichten, want ze proberen er ook op vlak van duurzaamheid het verschil te maken. De energie die op het eiland gebruikt wordt is voor een groot deel groene energie en het waterverbruik wordt er bijzonder goed gereguleerd.

‘Zero Island’ (Zweden)
‘Zero Island’ (Zweden)

Zweden gaat met de gouden medaille lopen in de top 10 van de meest duurzame landen. Het project ‘Zero Island’ is gelegen op het idyllische Lidö, een Zweedse archipel, en gaat deze zomer voor het eerst open. Het bedrijf Neste geeft toeristen er de kans om zo zuinig mogelijk en zonder CO2-uitstoot te leren leven. Hoewel het project eigenlijk nog van start moet gaan, is het nu al een groot succes: de CO2-uitstoot op het hele eiland is er sinds het project met maar liefst 78 % (!) gedaald.

Bretagne (Frankrijk)
Bretagne (Frankrijk)

Bretagne is misschien niet meteen een van de spannendste bestemmingen, maar het is ongetwijfeld wel een van de duurzamere oorden om naar af te zakken. Je kan er gewoon met de trein (of al liftend) naartoe en de regio is koploper op het gebied van beschermde natuurgebieden. En dat is nog niet alles, want de lokale toeristische trekpleisters worden er met de slogan ‘voyagez responsable‘ aangespoord om duurzaam te ondernemen.

Schotland
Schotland

Schotland is letterlijk een heel groen land en ook figuurlijk gaan ze er de goede kant op, al hebben ze wel nog een duwtje in de rug nodig. Waarom het dan een duurzame reisbestemming is? Ze doen er enorm hun best om het land op alle mogelijke manieren nóg groener te maken. Zo kan je er nu zelfs een rondreis maken met een volledig elektrische wagen. Ook dat mag beloond worden, niet?

Noorwegen
Noorwegen

Met het certificaat ‘Sustainable Destination‘ op zak behoort Noorwegen tot een van de meest ecologische reisbestemmingen. De groene oase van het land heeft voor elk wat wils: je kan er wildkamperen en al wandelend rondtrekken, of een elektrische wagen huren en daarmee het land doorkruisen. Misschien wel tof om te combineren met een reisje in Zweden?

Costa Rica
Costa Rica

Hoewel we al vliegend naar Costa Rica moeten reizen is het land wel een van de mooiste en duurzaamste bestemmingen op onze bucketlist. Het land is het met haar eco-toerisme een groot voorbeeld voor andere toeristische trekpleisters die de ecologische toer op willen gaan. Je kan er je favoriete diertjes spotten en logeren in groene (!) hotels, hostels of lodges.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.