Home Lifestyle #Downtheroad: onstuimige chauffeurs en onwijs veel wijsheid in de vijfde aflevering

#Downtheroad: onstuimige chauffeurs en onwijs veel wijsheid in de vijfde aflevering

Twitter blijft na aflevering 5 achter als een gesmolten hoopje vertedering... met buikkrampen van het lachen.

© Eén/ Twitter @sammxdd

Elke maandagavond denk je: grappiger en mooier dan deze aflevering van ‘Down the Road’ gaat het niet worden. Een week later blijkt dat je verkeerd dacht. Na het mooie ‘Liefde is liefde’-moment tussen Stijn en Peter vorige week, strooit in aflevering 5 de hele groep met wijsheden over verdraagzaamheid en graag zien. Twitter blijft achter als een gesmolten hoopje vertedering.

De aflevering begint met een gegarandeerde slappe lach, want de groep gaat karten. Niemand van de reisgenoten heeft een rijbewijs, maar met een kart die maar 30 km/u gaat, kan er niets gebeuren. Toch?

Dat is buiten de dames van de groep gerekend, die helaas het cliché van de vrouw achter het stuur dubbel en dik bevestigen. Al toont Gitte wel enig vernuft. Als je niet snel bent, moet je slim zijn!

Gitte vindt de gaspedaal niet, Brenda weet de rem niet meer staan. Dus knalt ze als een racemachine tegen de muur, waarbij ze zelfs haar brilglazen verliest. Achteraf heeft Brenda een borrel nodig om te bekomen.

Het ongeval van Brenda doet de liefde bij Peter opleven. Al is hij niet verliefd genoeg om een vuile mond te riskeren.

De één is bang in een kart, de ander in een winkel. Maar Jaimie overwint zijn winkelvrees als een held, iets wat niet van iedereen gezegd kan worden…

Het is vooral Jaimies liefde voor bier die ervoor zorgt dat hij de stap toch zet.

De boodschappen zijn klaar en iedereen is gereed voor een feestje. Brenda’s pijnlijke staartbeentje neemt haar zin in een fuif niet weg, maar haar zin in verstoppertje is ver te zoeken.

Peter doet op het feestje de groep en Vlaanderen even verstomd staan door Brenda te vragen zijn lief te zijn. Was hij niet voor de mannen?

Nog voor het einde van het feestje is de relatie voorbij. Gelukkig is Saar er om Brenda te troosten.

Met een kleine (liefdes)kater rijdt de groep na drie dagen zelfstandig wonen naar de kust. Die kans op een dutje laat Gitte zich niet zomaar afnemen.

Mannenmagneet Jaimie haalt aan het strand zijn beste ‘Baywatch’-truken boven.

Genoeg gelachen, tijd voor weer een prachtig leermomentje. Want als ‘Down the Road’ ons de voorbije seizoenen nog niet had geleerd dat personen met downsyndroom mooie mensen zijn met eigenschappen waar velen van kunnen leren, dan doet het dat nu dubbel en dik. De groep verkondigt alweer onwijs veel wijsheden wanneer Dieter hen vertelt dat Peter op jongens valt, en dat hij het daar moeilijk mee heeft.

Peter krijgt onnoemelijk veel virtuele knuffels van Twitter.

We sluiten af met deze – eveneens zeer belangrijke – wijsheid.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.