Home Lifestyle 6 mind-blowing doolhoven in België waarin je met je bubbel kan verdwalen

6 mind-blowing doolhoven in België waarin je met je bubbel kan verdwalen

Wist je dat het allergrootste houten doolhof ter wereld gewoon in ons klein Belgenlandje ligt?

© Maïsterplan (Janne Vanderyse) / Pexels

Het is moeilijk om tijdens die staycation creatief uit de hoek te blijven komen. Want zeg nu zelf, na 20 citytripjes in eigen land heb je het eigenlijk wel gehad. Wil je toch nog iets origineels doen met je bubbel? Dan kunnen jullie je misschien eens wagen aan deze doolhoven in de buitenlucht. Het is minstens even tof als een escaperoom, maar wel een pak goedkoper!

Doolhoven, als kind waren we er verzot op. En aangezien er een ongeschreven regel is die zegt dat je nooit te oud bent om het speelse kind nog eens in jou naar boven te halen, is er geen beter moment dan nu om daar tijd voor te maken. Daarom zochten wij naar zes toffe én tegelijk mind-blowing doolhoven.

1. Kasteel van Freÿr, Hastière

Alleen al voor de prachtige architectuur en sprookjesachtige omgeving van het kasteel van Freÿr zou je richting de provincie Namen moeten trekken. Het imposante gebouw ligt in het hartje van onze Ardennen aan de oevers van de Maas en wordt vaak vergeleken met het paleis van Versailles. Na je bezoekje aan het kasteel kan je een flinke wandeling maken in de tuin en je wagen aan het 6 (!) kilometer lange doolhof vol oude sinaasappelbomen. Je zou bijna denken dat je er in een sprookje beland bent!

Waar? Rue de Meuse in Waulsort (Hastière)

Prijs? € 8,5 per persoon (inclusief bezoek aan het kasteel)

2. Puzzle Planet, Trois-Ponts

Het allergrootste houten doolhof ter wereld vind je niet in Parijs of New York, maar wel in Luik! Het heeft een oppervlakte van maar liefst 2500 (!) vierkante meter, heeft een lengte van 3 kilometer en telt 3 verdiepen. Dat betekent dat je je dus niet alleen op de grond, maar ook in de lucht een weg moet zien te banen in de houten constructie. En geloof ons, daar ben je wel even zoet mee. Je kiest zelf de moeilijkheidsgraad en je kan jezelf na afloop op het terras met een heerlijk streekbiertje belonen.

Waar? Aisomont 70 in Trois-Ponts

Prijs? € 7 per persoon

3. Het kasteelpark van Loppem, Loppem

Het is geen must om richting Wallonië te rijden om in het doolhof van een kasteel te dwalen, want ook aan de rand van het kasteelpark van Loppem ligt een labyrint waarin je met gemak een halfuurtje kan verdwalen. Opgelet, want deze zomer is het verplicht om te reserveren alvorens je het zelf eens mag uitproberen! Heb je daarna nog wat energie over? Het kasteel wordt omringd door een romantisch park waarin nog eens 3 mooie wandellussen zijn uitgestippeld.

Waar? Steenbrugsestraat 26 in Loppem (Zedelgem)

Prijs? € 7 per persoon

4. Maïsterplan, Damme

Het Dams Polder Labyrint werd na meer dan 20 jaar in een gloednieuw jasje gestoken. Boerendochter Janne en haar man Maxime doopten het om tot het Maïsterplan: ze eren de 400 jaar oude stadswallen van Damme en maakten hun exacte vorm na in de maïs. Het resultaat. Een gi-gan-tisch doolhof. Wat je bezoek aan het Maïsterplan extra leuk maakt? Je kan er na afloop een picknickpakket bestellen of van lokale sneukeltjes smullen. Extra troef? Ook je viervoeter is er welkom!

Waar? Zuiddijk 14 in Damme

Prijs? € 6 per persoon

5. Fietsen door de Maïs, Paal

Nog zo’n maïsdoolhof vind je in het Limburgse Paal. Daar kan je niet al wandelend, maar wel al fietsend je weg in een labyrint vinden. De provincie staat intussen al bekend om haar ‘Fietsen door’-fietsattracties, waaronder ‘Fietsen door het Water’ en ‘Fietsen door de Bomen’, en daar wilden ze bij kinderboerderij De Merelhoeve deze zomer met hun maïsdoolhof nog een pareltje aan toevoegen.

Waar? Maalbeekstraat 101/81 in Paal (Beringen)

Prijs? € 2 per persoon

6. Dwaaltuin in het Rivierenhof, Deurne

7800, dat is het aantal beukenplantjes die in de dwaaltuin van het Rivierenhof in Deurne staan. Je vindt er in het magische kasteelpark geen heel spectaculair doolhof, maar wel een zogenaamde dwaaltuin die maar liefst 2100 vierkante meter groot is en zeker de moeite loont om eens in rond te slenteren. In het midden van de dwaaltuin staat een hoge zilveresdoorn die je via de verschillende paden moet zien te bereiken. Aan de boom slingert een houten trap naar een drie meter hoog platform waarop je een prachtig uitzicht hebt op het doolhof en het park.

Waar?  Turnhoutsebaan 232 in Deurne

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.