Home Lifestyle Van rommelmarkten tot Mexicaanse fiestas: 14 leuke dingen om te doen op...

Van rommelmarkten tot Mexicaanse fiestas: 14 leuke dingen om te doen op 1 mei

Met een zonnige 18 graden wordt woensdag de mooiste dag van de week, dus je kan er maar beter van genieten!

Shoppen, cultuur snuiven, sporten, dansen of eten: wat je ook wil doen, op de Dag van de Arbeid kan het. We doen je enkele voorstelletjes voor een extra leuke 1 mei.

1 / 5
Zin om te sporten
Zin om te snuisteren en te shoppen
Zin om te eten
Zin om te ontdekken
Zin in feest
Zin om te sporten
Zin om te sporten

© Antwerp by Bike

Zo’n 18 graden en een zonnetje: dat klinkt als perfect fietsweer. Ideaal voor Duvel on Tour, de fietsklassieker die brouwerij Duvel Moortgat organiseert. Je betaalt 10 euro inschrijvingsgeld en kiest tussen fietstochten van 35, 55 of 100 km door Klein-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Daarnaast krijg je een jeton voor een drankje onderweg en is er de mogelijkheid om een verkort bezoek te brengen aan de brouwerijen Duvel Moortgat en De Koninck.

Mag het iets minder ver zijn? Dan is de streetarttour van Antwerp by Bike misschien leuk. Drie uur lang word je door een kenner meegenomen door de straten van Antwerpen. Hij toont je de mooiste streetart en geeft er een woordje uitleg bij. Deze tour wordt slechts enkele keren per jaar georganiseerd. Na woensdag kan je ‘m dit jaar nog op zondag 21 juli en zaterdag 28 september doen.

Zin om te snuisteren en te shoppen
Zin om te snuisteren en te shoppen

© Getty

Marktjes genoeg op de eerste dag van mei. In Antwerpen vind je op de site Spoor Oost een rommelmarkt met schatten van op zolder, echte vintage vondsten, vinyl platen en afdankertjes van fashionista’s. Op het Theaterplein vindt de jaarlijkse feestmarkt plaats. In het Brusselse museum Kanal – Centre Pompidou kan je shoppen én dansen. Op de Feira Market wordt tussen 12u en 22u tweedehands kleding, sneakers, decoratie en vinyl verkocht, terwijl dj’s plaatjes draaien waarop liefhebbers langs het kanaal een dansje kunnen placeren. De tentoonstellingen in het museum zijn eveneens te bezichtigen. Aan de Leuvense abdij Vlierbeek strijken woensdag zo’n 200 standhouders neer om hun tweedehands schatten te verpatsen. In Hasselt verkoopt uitgeverij Lannoo dan weer boeken met tot wel 70% korting.

Zin om te eten
Zin om te eten

© Getty

Is er iets beter dan een dagje eten? Natuurlijk niet. Het populaire Antwerpen proeft gaat woensdag van start. Zoals steeds bieden toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks hun signatuurgerechten in degustatievorm aan. Je vindt de markt aan de Waagnatie vanaf 12u, waar ze ook 3, 4 en 5 mei zal staan. Fans van fajitas, guacamole en margaritas moeten in Brugge zijn. Daar wordt een Fiesta Mexicana georganiseerd, met een Mexicaanse markt, Mexicaanse hapjes en drankjes en een echte mariachi-band. Ook op Mooov Mercado in Lier worden er internationale hapjes geserveerd. Je ontdekt er aan een euro per stuk de lekkerste hapjes van over de hele wereld.

Zin om te ontdekken
Zin om te ontdekken

Een beetje cultuur kan nooit kwaad. In Leuven kan je woensdag weer gratis de Kunstroute volgen. Veertig kunstenaars stellen hun atelier open. Ze ontvangen je, tonen hun werk en vertellen hoe het tot stand kwam. In het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas bezoek je fruitbedrijven tijdens het Bloesem Beleef Bal. Je volgt al wandelend de fruitroute of neemt de zonnetrein die gratis tussen de fruitgaarden rijdt. Ook op de Dag van de Arbeid zijn de koninklijke serres van Laken open voor bezoekers. Je kan ze nog bezoeken tot en met 10 mei.

Zin in feest
Zin in feest

© Getty

Feestjes bij de vleet op dinsdag- en woensdagavond, maar ook zij die de slaap liever niet laten en overdag willen vieren, kunnen dat doen. Pleinafair in Leuven is een echt ouderwets volksfeest met optredens van onder meer pantoffelheld Sam Gooris en souldiva EME, bekend van ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. In Genk trekt de O-parade door de straten, een visueel spektakel van internationale straattheateracts, reuzegrote installaties en schitterende kostuums.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.