Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 9 van de leukste adresjes in Den Haag

HOTSPOTS: 9 van de leukste adresjes in Den Haag

Er zit deze week bij Flair een handige pocket waarmee je aan een voordelige prijs kan logeren bij onze noorderburen.

Een jaar lang heeft journaliste Yasmina in Den Haag gewoond en gewerkt. Ze vond niet alleen zichzelf terug, maar ook een pak leuke adresjes. Van hippe koffiebars tot schattige boetiekjes: pakken die koffer!

1 / 9
O My Bag
Northbound
Brouwerij en Bar Kompaan
Café Huppel the Pub
Wiezewasjes
Catch by Simonis
Juni
Eetcafé. Lokaal Duinoord
Lolapalooza
O My Bag
O My Bag

Ik vergeet nooit het moment dat ik het leren vintage boekentasje aan de arm van vriendin Freetje zag bungelen. Instant verliefd. En later ook op al haar broertjes en zusjes in de winkel. O My Bag (Denneweg 65) is een Nederlands handtassenmerk met het zachtste leer ooit. Zonder schadelijke chemicaliën maar hyperduurzaam. Zo kan jij zonder schuldgevoel een tijdloze tas (of twee) shoppen.

Northbound
Northbound

Stop even verderop in de straat bij Northbound (Vos in Tuinstraat 2C), een van de mooiste conceptstores van de stad. Hier kan je snuisteren tussen Scandinavische mode en design. Denk aan zelfgemaakte stalen manden, tijdloze jurken, en leren placemats gemaakt van overschotjes. Eigenares Mila werkt alleen met ambachtelijke familiebedrijfjes uit het Hoge Noorden, daarom vind je alles in kleine oplage en kom je nooit meer iemand tegen in dezelfde outfit als jij.

Brouwerij en Bar Kompaan
Brouwerij en Bar Kompaan

Alleen al voor de locatie moet je hiernaartoe: De Binckhorsthaven, een oud industrieel terrein met prachtig uitzicht op de binnenhaven. De afgelopen jaren nemen starters de oude fabrieksgebouwen in. Neem nu brouwerij Kompaan (Saturnusstraat 55), waar de zeecontainers en houten steigers gewoon zijn blijven staan. Proef er het beste bier van Nederland: ‘Bloedbroeder’, of mijn favoriete witte biertje ‘Badgast’. Geen bierliefhebber? Bestel een fles rosé en schuif aan voor de barbecue.

Café Huppel the Pub
Café Huppel the Pub

Café Huppel the Pub (Oude Molstraat 21) is de favoriet van mijn vriendin Elise, en daar heeft het uitgebreide whisky-assortiment (150 soorten!) alles mee te maken. Geen nood, zelfs als je niet van single malt houdt, is dit de perfecte plek om te borrelen aan de bar, waar de rookworsten boven je hoofd bengelen. In het weekend is het erg druk en staat een deel van de gasten buiten, zodat je wekelijks een klein straatfeest krijgt.

Wiezewasjes
Wiezewasjes

Een snoepwinkel voor juwelen, dat is Wiezewasjes (Papestraat 9). Anderhalf jaar geleden begonnen als webshop, maar wegens GI-GAN-TISCH succes nu ook een boetiekje. Laat de gipsy girl in je los, want hier vind je oorbellen, ringen, armbanden en creolen in een prachtige bohemien- stijl. Niet duur, en toch gemaakt van hoogwaardig materiaal. Een deel van de opbrengst gaat naar straatkinderen in India en het Haagse kattencafé.

Catch by Simonis
Catch by Simonis

Vraag locals waar je de beste vis van Den Haag koopt en je krijgt ‘Simonis’ te horen. Naast vier winkels hebben ze ook een heerlijk restaurant aan de jachthaven: Catch (Dr. Lelykade 43), waar chef-kok Bob de sterren van de hemel kookt. Denk aan ‘the catch of the day’ die om 5 uur ’s ochtends nog in zee zwemt, aan gegrilde king crab, tartaar van tonijn en de persoonlijke aanraders van chef Bob: de sushi of fruits-de-mer-schotel.

Juni
Juni

Verborgen parel in Den Haag is Juni (Riviervismarkt 5), gelegen in een monumentaal voormalig bankgebouw. Ze zitten een beetje verstopt, dus je moet goed zoeken maar eenmaal je ze gevonden hebt, waan je je in een groene oase in een verborgen stadstuintje. Proef de yoghurt met huisgemaakte granola of het luxe-ontbijt met toast, bacon, eitjes en cake. Ook de rest van de dag kan je er smullen van quiches, ciabatta’s en salades. All the way gaan met een heuse high tea? Bel de dames van Juni even op.

Eetcafé. Lokaal Duinoord
Eetcafé. Lokaal Duinoord

De plek waar ik heb gewerkt en die ik thuis noem. Niet moeilijk in de gezellige, ouderwetse huiskamer met kaarsjes, oude schilderijen en de toog als levendig middelpunt. Hier drink je zeventig verschillende speciaalbiertjes. Maak ook kennis met de flanksteak met seizoensgroenten, krieltjes en friet, of de klassieke kipsaté met pindasaus. Lokaal (Obrechtstraat 198) heeft zijn naam niet gestolen. Alle producten zijn uit de buurt, net als de gasten.

Lolapalooza
Lolapalooza

Mijn vaste koffie-adresje in Den Haag: Lolapalooza (Van Bylandtstraat 93) van de lieve Bibi. ‘Eten wat de pot schaft’, is hier het motto, dus maakt partner Rens heerlijke boterhammen met zelfgemaakt eiersalade, romige geitenkaas, of frisse zalm met dille. Probeer ook het gehaktbrood, een oud recept van Rens’ opa. Zelf houdt Bibi van bakken en maakt ze ’s ochtends voor dag en dauw de lekkerste taarten. Zo kan jij genieten van warme appeltaart, smeuïge brownies of waar Bibi zin in heeft.

Logeren in Den Haag?

Met Airbnb kan je vaak voor een prikje in de mooiste herenhuizen van Den Haag slapen. Mijn favoriete wijken zijn het Zeeheldenkwartier, vlak bij het centrum. Of Duinoord en het Regentessekwartier, tussen het centrum en de zee.

Tekst: Yasmina El Messaoudi / Foto’s: Kat Holtslag

Meer leuke plekjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.