Home Lifestyle Dit hondenras is voor het 27ste(!) jaar op rij het populairst

Dit hondenras is voor het 27ste(!) jaar op rij het populairst

Heb jij er thuis eentje rondlopen?

hondenras
Shutterstock

Wij zijn dol op alle soorten honden, maar uit onderzoek blijkt dat één hondenras er met kop en schouders bovenuit steekt. Het is namelijk al het 27ste (!) jaar op rij dat dit ras op de eerste plaats staat.

Elk jaar geeft de American Kennel Club een lijst vrij met de populairste hondenrassen en nu heeft het AKC net de ranking voor 2017 vrijgegeven. Wil jij binnenkort aan gezinsuitbreiding doen door een puppy in huis te halen? Dan kan deze lijst misschien wel voor wat inspiratie zorgen.

En de winnaar is…

Uit de cijfers van vorig jaar blijkt dat bepaalde rassen nog steeds ontzettend populair zijn, maar we zien ook een aantal verrassingen. De populairste viervoeter is voor het 27ste jaar op rij de labrador. De reden? Labradors zijn enorm kindvriendelijk, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen.

Daarnaast is ook de Duitse herder erg populair. Dit hondenras mag al voor het tweede jaar op rij met de zilveren medaille gaan lopen. Wie ook nog net een podiumplaats wist te behalen, is de golden retriever.

Verder wisten de Franse bulldog, de Engelse bulldog, de beagle, de poedel, de rottweiler, de Yorkshire terriër en de Duitse staande korthaar een plekje in de top tien te veroveren. De Franse bulldog is bovendien de sterkste stijger, want het is de eerste keer dat dit ras in de top vier staat.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.