https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Disneyland Parijs opent binnenkort opnieuw zijn deuren

Disneyland Parijs opent binnenkort opnieuw zijn deuren

Het Franse pretpark raadt z'n bezoekers wel ten zeerste aan om op voorhand online te reserveren.

disneyland parijs
© getty

We mogen weer van een hapje en een drankje genieten op een terrasje en we kunnen deze zomer zelfs de beentjes losgooien op festivals. Ook de magie kunnen we binnenkort opnieuw opsnuiven, want Disneyland Parijs opent vanaf 17 juni zijn deuren nadat het pretpark meer dan zes maanden gesloten was.

Wie houdt van een ritje in een duizelingwekkende achtbaan, kan sinds 8 mei zijn/haar/hun hartje weer ophalen, want Belgische pretparken zoals Walibi en Bobbejaanland openden onlangs opnieuw hun deuren. Goed nieuws voor wie die adrenalinekick wil combineren met wat magie, want ook Disneyland Parijs is binnenkort weer toegankelijk voor bezoekers.

Maatregelen

Mickey, Aladdin en co. verwelkomen iedereen opnieuw in Disneyland Parijs vanaf 17 juni. Die heugelijke boodschap maakte het Franse pretpark zelf bekend via Twitter. ‘We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Disneyland Parijs zijn deuren vanaf 17 juni weer opent’, staat er te lezen in de mededeling.

De heropening gaat gepaard met de nodige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Zo zullen de meeste van de vijftig attracties open zijn. Op de foto gaan met je favoriete Disney-, Pixar- of Marvelfiguren kan op de nieuwe Selfie Spots. Grote parades en shows zijn helaas nog niet mogelijk vanwege de drukte.

Disneyland raadt zijn bezoekers zeker aan om online te reserveren voor ze een bezoekje brengen aan het park, omdat er nog steeds maar een beperkt aantal gasten wordt toegelaten. Verder blijven de afstandsmaatregelen gelden en is er een aangescherpte aandacht voor schoonmaak- en hygiënevoorzieningen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Disneyhotels

Wie graag blijft overnachten in het park, wordt ook op z’n wenken bediend, want de Disneyhotels gaan geleidelijk aan ook terug open. Zo opent Disney’s Newport Bay Club ook al onmiddellijk op 17 juni zijn deuren. Andere hotels zullen niet lang daarna volgen. Het meest bekend Disneyland Hotel blijft wel nog even gesloten wegens renovatie. Het gloednieuwe Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel daarentegen is vanaf 21 juni weer toegankelijk.

Disneyland ging tijdens de derde golf, sinds 30 oktober 2020, op slot. Voordien sloot het ook al eens de deuren van half maart tot half juli. Net als in andere Europese landen lijkt de coronacrisis ook in Frankrijk meer en meer onder controle waardoor dergelijke versoepelingen mogelijk zijn.

Lees ook: