Home Lifestyle 9 dingen die je samen (of alleen) kan doen wanneer je internet...

9 dingen die je samen (of alleen) kan doen wanneer je internet thuis weer maar eens op is

Heb jij iets te veel naar 'You' en 'The Witcher' gekeken en zit je nu zonder internet?

verveling
© Getty

Het is koud, het regent en het enige wat je straks wil doen als je thuiskomt, is een aflevering (of drie) van je favoriete serie op Netflix bekijken. Alleen zal dit maar moeilijk gaan, want je internet thuis is weer maar eens op. Nu hoef je daarom niet om kwart na negen onder de wol te kruipen. Er zijn namelijk een heleboel zaken die je alleen of samen met je lief kan doen en dit zonder dat je naar buiten moet.

Tijdens de wintermaanden hebben we veel minder zin om buiten te komen. Daarnaast zijn er de voorbije weken ook enkele goede series uitgekomen waardoor we de laatste tijd een beetje in onze zetel geleefd hebben. Gevolg? Je data is op en je hebt geen idee hoe je je avond moet vullen. Wel, geen nood, want wij hebben alvast enkele leuke ideetjes. Ook handig wanneer je je voorgenomen hebt om dit jaar minder op je gsm te zitten!

1. Probeer eens een nieuw recept uit

Zet een muziekje op, haal enkele kookboeken naar boven en zoek een lekker recept uit. De winterperiode schreeuwt gewoon om comfort food en wij kunnen een dessert sowieso maar moeilijk afslaan. Maak dus bijvoorbeeld eens een hoop brownies en trakteer je collega’s morgen op een vieruurtje.

2. Lees een boek

Een klassieker, maar een optie waar we vaak geen gebruik van maken. Zet je in de zetel met jouw favoriete boek, neem er nog een dekentje en een warme tas thee bij en je bent vertrokken.

3. Ruim je kasten op

Het mag dan nog geen lente zijn, maar een grondige lenteschoonmaak kan je eigenlijk eender wanneer doen. Wil jij al lang je uitpuilende kleerkast aanpakken, maar komt het er maar niet van? Now is the time!

4. Bel een vriendin op

Tijdens de feestdagen hebben we het allemaal erg druk gehad waardoor we vaak iets minder tijd hadden voor vrienden. Heb je een bepaalde vriend of vriendin die je al eeuwen niet gesproken hebt? Bel haar dan gewoon eventjes op. Zij zal het sowieso fijn vinden en aangezien jullie elkaar al eventjes niet meer gesproken hebben, zijn jullie ongetwijfeld voor enkele uren vertrokken.

5. Ga in bad

Nu de temperaturen iets kouder zijn, kunnen we extra genieten van een lekker warm bad. Steek enkele kaarsjes aan, laat wat muziek afspelen op de achtergrond en maak je hoofd leeg na een lange werkdag.

6. Doe je boekhouding

Niet het leukste om te doen, maar het is ongetwijfeld een taak die je al eventjes aan het uitstellen bent. Ga daarom eens door je kasten en steek al je papierwerk op orde. Wedden dat je bovendien nog heel wat zaken kan wegsmijten?

7. Kijk een DVD

Wil je toch televisie kijken, maar is streamen geen optie meer? Steek dan een DVD in. Vaak hebben we er nog tientallen liggen die alleen nog maar stof liggen te verzamelen, maar nu kunnen ze juist goed van pas komen. Meestal gaat het ook om iets oudere films waardoor de kans groot is dat je ze al lang niet meer gezien hebt.

8. Kuis je appartement

Normaal gezien hebben we door de week niet veel tijd of zin om te kuisen, maar nu heb je eigenlijk geen excuus meer. Nog een voordeel van je appartement op een weekdag te poetsen? Je hebt in het weekend meteen wat extra uurtjes vrij om iets leuks te doen in plaats van te staan stofzuigen.

9. Speel een spelletje

Gezelschapsspelletjes zijn weer hot, dus de kans is groot dat je er thuis een paar liggen hebt. Je hoeft bovendien niet met een hele bende te zijn om een gezelschapsspel te spelen. Er zijn heel wat spelletjes waar je maar met twee voor hoeft te zijn, dus je kan makkelijk enkele rondes met je lief spelen of je vraagt aan een vriendin om op bezoek te komen.

Lees ook: