Home Lifestyle ‘De Mol’: ‘Hoopte er nog iemand stilletjes dat Jens plots uit die...

‘De Mol’: ‘Hoopte er nog iemand stilletjes dat Jens plots uit die druivenstruiken zou springen?’

'Pianiste Annelotte kon zich niet bewijzen als pianojuf én ging ook als ervaren serveuse in de mist.'

Hoera! Hét absolute hoogtepunt van onze week is alweer aangebroken. Vanavond kregen we een tweede ‘De Mol’-aflevering vol muziek, wijn en ontploffingen voorgeschoteld.

DAG 4 – Burg Arras

‘Je moet alleen maar de juiste toets op het juiste moment aanslaan.’ Met die uitspraak van Johann Sebastian Bach start deze tweede aflevering van ‘De Mol’. En niet veel later zal die quote makkelijker gezegd dan gedaan blijken. Gilles vertelt de kandidaten aan de ontbijttafel dat het een muzikale dag belooft te worden. Maar wie kent er meer van klassiek en wie is er voor de klassiekers? Philip, Katrien, Annelotte en Kevin gaan voor klassiek, maar konden niet voorspellen dat ze enkele uren later een prelude van Bach zouden moeten spelen in de plaatselijke kerk onder het gezang van burgemeester Falko Hönisch. Evenmin hadden de andere zes kunnen verwachten dat ze Duitse klassiekers zouden kwelen in een louche camionette vol glibberige opblaaszwembadjes.

Zowel Philip als Kevin zetten nooit een voet binnen in de muziekschool en kregen respectievelijk les van meer ervaren pianistes Katrien en Annelotte. Al bewees die laatste zich geen allerbeste juf… Katrien was dan misschien een tikkel belerend – ‘stop!’ -, ze leerde Philip wél de juiste noten aan. Na een snelle juffenwissel merkte ze op dat Annelotte Kevin op het verkeerde spoor zette. Verdacht… want als je ‘t ons vraagt kan je muziek lezen voor het leven.

De carpoolkaraoke-opdracht bezorgt ons heel wat heimweesteken naar onze beschonken karaoke-avonden uit een ver verleden.

En dan was er die louche carpoolkaraokecamionette. Lennart, Sven, Noah en Samina kregen een voor een een microfoon in de pollen geduwd terwijl ze van links naar rechts en van voor naar achter glibberden in hun zwembadjes. Kelen ze de Duitse klassiekers mooi mee? Dan kunnen ze tot 1000 euro per persoon winnen, maar wel alleen als Dami en Jasmien vanuit de volgauto ondertussen hun drie enthousiast uitgebeelde songtekstwoorden kunnen raden. Wij voelen intussen heel wat heimweesteken naar onze beschonken karaoke-avonden uit een ver verleden.

Zieke zangeres

‘Ich bin wie du’-zanger en zelfverklaarde schlagerfan Sven zong de prijzenpot al snel de afgrond in. En… we hadden het kunnen weten. Zelfs deze belachelijk uiteenlopende opdrachten werden door de makers mooi in elkaar verweven. Telkens wanneer de pianospelers tijdens hun repetitie een bepaalde valse noot aanslaan, gaat de karaokechauffeur vol op z’n rem staan. Samina wordt na een tijdje misselijk – logisch – maar kan niet op medelijden rekenen van competitieve Lennart: ‘Seg spauwt in oew eigen bakske e jom.’ Ondanks haar protesterende maag wist Samina € 825 bij elkaar te zingen. Lennart ging voor € 346. Gulle Gilles rondde het gewonnen bedrag af naar € 1200.

Ondanks de goede raad van de burgemeester om niet te panikeren, speelde Kevin al snel drie fouten. Katrien en Annelotte speelden foutloos, maar het was vooral Philip die monden deed openvallen. Met slechts één foutje haalde ook hij 1000 euro binnen. Vandaag was een vruchtbare dag. Met deze € 4200 erbij staat de pot nu op € 6900.

Verdacht?

Naar ons gevoel zat er geen Mol in de volgauto. Daarvoor deden Dami en Jasmien écht te hard hun best. En ook Samina verdenken we (nog) niet. Het is niet moeilijk om vals te zingen als niemand je vocale capaciteiten kent. En net daarom verdenken we Sven nu iets meer. Als schlagerfan had hij toch íéts meer zijn best kunnen doen? Als de Mol bij de pianospelers zit, is het voor ons bad teacher Annelotte. Philip had als pianoleek met alle gemak kunnen mollen, maar wist zich na zijn foutje te herpakken. Chapeau!

DAG 5 – Sankt Goar

We zijn dag vijf en Gilles beslist dat er al lang genoeg niet meer gezopen werd. De kandidaten moeten zorgen voor de wijn op een receptie in een bekende Duitse wijnstreek. De adder? Ze bevinden zich op de steilste wijnberg van Europa en moeten na een hobbelige route nog een degelijke hoeveelheid wijn kunnen afleveren. Alleen dan verdienen ze 200 euro per geserveerd glas. Ervaren obers Sven, Annelotte, Dami en Katrien beginnen meteen aan de klautertocht langs de rotspaden. Annelotte laat al snel haar glazen vallen. Na een tijdje vliegt er ook een glas van Dami tegen de vlakte. Horeca-uitbater Sven kan zijn teleurstelling maar moeilijk wegsteken en is zelf duidelijk beter in plateaus dragen dan in cocktails shaken.

Troostwijn

Philip, Kevin en Jasmien weten in hun opdracht al snel geblinddoekt wit, rood en rosé van elkaar te onderscheiden, al voeren Philip en Jasmien duidelijk het hoge woord. Bij de volgende proefronde stuurt die laatste de boel in de war. Daardoor verdienen ze geen zes maar drie glazen wijn en mislopen ze dus 600 euro. Net nog niet hikkend vertrekken ze met hun plateau. De licht aangeschoten Jasmien laat al snel haar enige glas omvallen en kwakt het laatste lekje wijn zonder aarzelen achterover. We kunnen haar geen ongelijk geven! Ook Katrien verliest wat later haar glas, maar dat steken we op het moordende parcours…

Horeca-uitbater Sven kan zijn teleurstelling maar moeilijk wegsteken en is zelf duidelijk beter in plateaus dragen dan in cocktails shaken.

Lennart, Noah en Samina moeten dan weer twaalf liter druivensap persen. In een ietwat bedenkelijke houding stampen Samina en Noah voor hun leven. Lennart voorziet hen als druivenjongen van perswaar. Zijn wij de enigen die stilletjes hoopten op een Jens die uit de struiken gesprongen zou komen? Bummer… Nét op tijd loopt de emmer over waardoor ook dit trio aan het parcours mag starten met elks twee glazen op hun plateau. De hele bende gaat samen verder en vliegt als laatste obstakel nog boomstammetjesgewijs langs de wijnberg naar beneden. Philip lijkt plots kriebeltjes te krijgen en kiepert zijn glas om over Kevins rug.

Uiteindelijk komen er elf glazen aan bij de receptie. Jammer genoeg wisten Dami en Lennart hun glazen niet voldoende gevuld te houden waardoor ze 600 euro mislopen. Met een mooie 1600 euro extra zit er nu 8500 euro in de pot.

Verdacht?

Het feit dat Sven met Voltaren ‘mol’ op de schouder van Lennart schreef buiten beschouwing gelaten, waren er ook op dag vijf héél wat waardevolle aanwijzingen te bespeuren. Sven wist als enige het volledige parcours vlekkeloos af te leggen, maar hij was ook degene die per se het (veel te snelle) tempo wilde bepalen waardoor anderen duidelijk niet meer konden volgen. Als hij de Mol is, probeerde Sven ongetwijfeld ook zo de druivenpersers te doen mislukken om 1200 euro uit de pot te houden. Annelotte liet dan weer zo snel haar glazen vallen dat we haar – zeker ook na de mislukte pianoles – héél erg verdacht beginnen te vinden.

Leugenachtige bomtelefoontjes

En de dag is nog niet om! De gps leidt bobs Philip en Katrien naar twee garageboxen. Dankzij een geschiedenislesje van meester Gilles leren we dat die garageboxen hen toegang geven tot een restant van de koude oorlog uit de jaren 60. De kandidaten nemen plaats waar destijds 200 regerinsgmedewerkers werkten en leefden om zich te beschermen tegen een dreigende nucleaire oorlog. In de toegewezen kamers wacht hen schitterend, maar ook minder goed nieuws. Het goede nieuws? Ze krijgen de makkelijkste opdracht ooit. Als ze in 45 minuten de rode knop niet aanraken, komt er 3000 euro in de groepspot en moet er – het slechte nieuws – uit elke groep een iemand vertrekken. Doen ze dit wel? Dan blazen ze hun eigen eliminatiestoelen op en moeten er vanavond uit de andere groep twee kandidaten vertrekken. Kiezen ze voor de rode knop? Dan moeten ze wel eerst de code van het hangslot kraken.

Ook al proberen ze elkaar via de telefoon – applausje voor de Pinokkio-kunsten van Philip en Jasmien – van het tegengestelde te overtuigen, beide groepen gaan vol voor de rode knop. Ze decoderen heel wat papiertjes, maar zoeken het allemaal te ver. Met een klein afleidingsmanoeuvre in de vorm van een groene knop denkt Gilles de kandidaten nog te overtuigen. Maar al was hij met een extra bedrag van 20.000 in plaats van 2000 euro afgekomen, niemand had er nog oren naar. Door een extra tip beseffen beide groepen dat ze naar de doos zélf moeten kijken.

Verdacht?

Het kan zijn dat we ze intussen zien vliegen, maar zou er een moltip verborgen zitten in het feit dan auto 1 naar kamer 288 moet en auto 2 naar kamer 301? Eentje voor de diehards! Noah probeert als enige aan te brengen dat de code weleens op de doos zelf zou kunnen staan. Zo lijkt hij een goede hulp en dat zou hem als Mol goed kunnen uitkomen want hij weet toch al dat er geen geld in de pot zal komen. Samina en Lennart willen koste wat het kost niet liegen. Zouden ze bang zijn om hun liegkunsten te tonen? Philip en Jasmien hebben daar duidelijk allesbehalve moeite mee, een topeigenschap voor de Mol.

En hop! Daar volgt de dramatische ontploffing van de stoelen van Jasmien, Katrien, Annelotte, Samina en Lennart. Dami, Philip, Kevin, Noah en Sven staan er beteuterd bij maar geven toe voor dezelfde prijs te zijn gegaan. Ook al wordt er heel wat geknuffeld, het wrange gevoel overheerst zichtbaar vanavond.

Duovertrek

De vijf verliezers hebben nu 40 % kans om naar huis te moeten vertrekken. Als de Mol onder hen is, hebben de vier anderen zelfs 50 % kans. En dat is verdorie oneerlijk. De kortste eliminatie ooit volgt. Dami en Kevin moeten naar huis vertrekken. Balen!

Lees ook: