Home Lifestyle Jonathan Loeys, de man achter de beste #DeMol-memes: ‘Christian was vorig jaar...

Jonathan Loeys, de man achter de beste #DeMol-memes: ‘Christian was vorig jaar echt een cadeau’

'Kaat van een paar seizoenen geleden stuurde me dat ze mijn memes hilarisch vindt. Maar ik mag van m'n lief niet te veel over haar praten.'

Het is een spannende dag voor Gilles De Coster en zijn ‘De Mol’-kandidaten. En ook een beetje voor Jonathan Loeys (26). De West-Vlaamse jongeman is met zijn #DeMol-memes intussen een referentie op Twitter. Vanavond gaat hij weer aan de bak om zijn volgers te verblijden. Wij belden met de man achter de memes.

‘Ik kijk altijd uit naar jullie Twitter-artikel na “De Mol”‘, geeft Jonathan toe wanneer we hem bellen. Wij kunnen hetzelfde zeggen over zijn memes. De creative uit Knokke-Heist is al enkele jaren een vaste waarde in het verslag van #DeMol-tweets dat we na elke aflevering maken. Jonathan weet als geen ander een beeld te vangen en er de meest herkenbare, actuele of gewoon hilarische caption bij te bedenken. Een heel jaar door dropt hij grappige tweets en memes op zijn Twitter-pagina, maar wanneer ‘De Mol’ op tv is, beleeft Jonathan zijn hoogdagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik was als kind al heel geïntrigeerd door het format van “De Mol”, ook al heb ik het toen nooit gezien op tv’, vertelt Loeys. ‘Sinds de revival met Gilles De Coster ben ik helemaal hooked. Ik heb tijdens het eerste seizoen een paar memes gemaakt en gepost, maar niet zoveel. Jaar na jaar ben ik dat meer gaan doen en merkte ik dat het steeds meer werd opgepikt. En dan ben je plots zowat de go-to guy voor memes over “De Mol”. Dat is wel leuk.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!