Home Lifestyle #DeMol: Twitter was nooit eerder zó actief als tijdens aflevering 2

#DeMol: Twitter was nooit eerder zó actief als tijdens aflevering 2

'Gelukkig kan die andere Gilles niet afvallen en hebben we elke aflevering nog een sacoche in beeld. #demol'

© Twitter @MertensJarne

Wij bekijken de dingen graag van de positieve kant: #blijfinuwkot betekent nóg meer mensen die live naar ‘De Mol’ kijken, en dus nog meer live tweets. Bijgevolg hebben we voor jou een extra lang overzicht van de grappigste, meest accurate en ook wel meest vergezochte bedenkingen bij een nieuwe aflevering van het magnifieke ‘De Mol’.  Enjoy!

We moeten het in aflevering twee stellen zonder hete sacoche Gilles, en dat vindt niet alleen Dorien jammer. Twitteraar Ines bekijkt het van de positieve kant.

De eerste opdracht bestaat uit 1100 trappen beklimmen. Een mens zou bijna met heimwee terugdenken aan een tijd waarin we nog een poging deden om aan 10.000 stappen per dag te komen.

Dorien en Christian streden vorige week nog om de titel van ‘Joeri van dit seizoen’, maar Christian lijkt de bovenhand te nemen, onder meer door zijn uitspraak over de Reus. Al vinden wij de ‘hete sacoche’-quote toch ook veel Joeri-gehalte hebben!

Sommige kijkers vinden Christian zo geweldig, dat ze hopen dat hij de Mol is. Dan is het tenminste zeker dat hij tot het einde in het spel blijft.

Uiteindelijk komt de groep twee minuten en enkele seconden te laat over de finish. De twitteraar voelt vanuit zijn luie zetel mee met de vermoeide groep.

De huwelijksopdracht voedt vooral de frustratie over Els’ (gespeelde?) onhandigheid, dus gaan we onmiddellijk over naar een lolliger gedeelte van de dag: de traditionele dans door Salim, Bruno en Jolien.

Enkele twitteraars stellen zich trouwens vragen over de naam van danser Salim. Voor alle duidelijkheid: volgens Gilles De Coster spreek je zijn naam wel degelijk als ‘Selim’ uit, al is het mogelijk dat Gilles dat zelf niet vanaf het begin deed. Oh, en Laure spreek je op z’n Frans uit, als ‘Loor’.

Terug naar de dansproef, die niet alleen voor Salim nogal awkward uitdraait.

We hadden al het gevoel dat we ooit een gelijkaardige opdracht zagen, maar konden het niet benoemen. Twitteraar Ines helpt: Sam, Annelies en Eline mochten drie jaar geleden niet opvallen in een Zuid-Afrikaans koor dat het ondertussen legendarische ‘Shosholoza’ zong. Mooie tijden…

De opdrachten zijn achter de rug, laat de verdachtmakingen beginnen. De ene twitteraar komt met hints die je alles in twijfel doen trekken.

Terwijl de ander het veel te ver gaat zoeken.

Een enkeling gaat het zelfs op een andere zender zoeken, waar de film ‘Plan Bart’ getoond wordt. Het zou ons verbazen mocht VTM op zondagavond, dé avond waarop ‘Blind Getrouwd’ concurreert met ‘De Mol’, aan pax media zou doen met VIER. Nu ja, het zijn gekke tijden, alles kan.

Nou nee, niet álles kan. Al snappen we de verwarring.

Nooit eerder was een aflevering van ‘De Mol’ zo meme-waardig als die van zondagavond. Meester in het memes maken @JLoeys was dan ook in topvorm.

Een enkeling probeert Jonathan naar zijn meme-kroon te steken. Zeer verdienstelijke pogingen, maar om de meester te verslaan moeten ze nog net iets vroeger opstaan.

Natuurlijk blijven de corona-memes niet uit.

Tot tweets, jongens! Goed bezig!

Meer toffe tweets:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.