Home Lifestyle ‘De Mol’: acute rijexamenstress en de zenuwslopendste eliminatie ooit in aflevering 5

‘De Mol’: acute rijexamenstress en de zenuwslopendste eliminatie ooit in aflevering 5

De autoscènes van Alina en haar mama deden ons lichtjes hyperventilerend terugdenken aan onze rijexamenstress.

de mol aflevering 5
© VIER

De vijfde aflevering van ‘De Mol’ laat ons met veel vragen achter. Wie had de afvaller moeten zijn? Wat stelde de Mol voor aan de uiteindelijke afvaller? En wat was diens beslissing?

DAG 11

Op dag elf bevinden we ons nog steeds in de Griekse havenstad Glyfada, maar ons gezelschap wordt uitgebreid. Het thuisfront liet zich gewillig naar Griekenland voeren en zal de kandidaten een tijdje vervoegen. De vriendjes van Dorien en Jolien, Alina’s mama, Salims vriendin en Barts vrouw mogen meteen infiltreren in de BV-opdracht.

Kunnen onze wannabe paparazzi een duidelijke foto bemachtigen van de BV? Dan verdienen ze 1000 euro per foto. Wie de BV is, blijft een goed bewaard geheim. De programmamakers laten de kandidaten én de kijkers thuis maar al te graag gissen. Is het Jani Kazaltzis? Of toch misschien Christoff? Uiteindelijk blijkt niemand minder dan schlagerkoning Willy Sommers afgezakt te zijn naar Griekenland. Enkel Salim en Jolien weten een duidelijke foto te schieten en brengen daarbij 1000 euro in de groepspot. Konden ze daarnaast het bezoek van de andere kandidaten fotograferen, dan verdienden ze nog eens 500 euro per gast, maar neen hoor.

Opvallend? Over het niet-gefotografeerde bezoek gaan we niet zeuren. Dat deel van de opdracht leek zelfs vanuit onze luie zetel compleet onmogelijk.
Maar een duidelijke foto nemen van Willy Sommers, dat kan zo moeilijk toch niet zijn? Paraplu’s of niet, Bart slaagde erin om zelfs een stuk boom voor Willy’s gezicht te fotograferen. We willen niet wegkwijnen in onze tunnel, maar onze ogen gaan ook deze week richting Bart. Waarom zou je het in godsnaam een geniaal plan vinden om je pal naast Willy en diens bodyguards aan een tafeltje neer te zetten?
Volgens het thuisfront zo op Alina na iedereen de rol van Mol kunnen hebben. Hun bezoek bracht ons dus helaas niet al te veel bij.

DAG 12

Ellinikon, een verlaten vliegveld in Athene, verwelkomt twee nieuwe luchtverkeersleiders. Bart en Christian moeten de vier andere kandidaten aansturen vanuit hun toren. Jolien, Dorien, Alina en Salim zitten elks in een compleet geblindeerde auto met hun gast die hen moet helpen bedragen samen te sprokkelen door onder poortjes te rijden. Al blijken 20 minuten hier lang niet voldoende voor te zijn…

Jolien is 600 euro waard. De autoscènes van Alina en haar mama deden ons lichtjes hyperventilerend terugdenken aan onze rijexamenstress, maar het duo leverde wel 400 euro op. De andere auto’s wisten geen geld te verzamelen. Door een potje uitbollen op de landingsbaan kunnen de bedragen maal twee, maal drie, maar ook maal nul gaan. Na twee interessante oefenritjes, loopt het zowel bij Jolien als bij Alina compleet mis. De twee komen beiden in de gevarenzone terecht en halen 0 euro binnen. ‘Een glorieus fiasco’, aldus Gilles aka de eerlijkheid zelve.

Verdacht? Christian geeft compleet andere aanwijzingen aan Alina dan haar mama. Voor de kijker lijkt het alsof Christian de verkeerde aanwijzingen geeft, maar wie zal het zeggen?
Bart stuurt Jolien bijna tegen de valiezen nadat ze het hoogste bedrag (600 euro) binnenhaalde. Moest haar vriend niet ingegrepen hebben, dan was Joliens auto niets meer waard.
Bart wil bij de laatste en beslissende ronde beduidend meer risico’s nemen dan Christian. Als hij de Mol is, wist hij op die manier het gewonnen bedrag van 1000 naar 0 euro te brengen.
We zouden kunnen zeggen dat Joliens onkunde om de auto in neutraal te zetten, verdacht was, maar dat doen we niet. We kregen namelijk zelfs vanuit onze zetel onnoemelijk veel rijstress van deze opdracht.

Om héél erg eerlijk te zijn, kregen we het tijdens deze vijfde aflevering pas warm vanaf het afwijkende eliminatiemoment. Daar viel vanavond dan ook het meeste te analyseren. Wie de deze keer slechts vijftien vragen tellende vragenlijst het slechtst invulde, hoeft vanavond voor een keertje niet naar huis, tenminste als die potentiële afvaller de andere vijf kandidaten ervan weet te overtuigen dat hij of zij geen rood, maar een groen scherm te zien kreeg.

En dat leverde letterlijk en figuurlijk vuurwerk op. De kandidaten moeten drie van de zes vuurpijlen de lucht in schieten. Blijken alle drie de pijlen groen vuurwerk op te leveren, dan heeft de afvaller niet alleen bewezen dat hij enorm goed kan liegen, maar dan krijgt hij ook een tweede kans. Dan moet namelijk iedereen de vijf resterende vragen invullen en bestaat de kans dat er iemand anders naar huis moet. Wordt de rode pijl afgeschoten? Dan moet wie het rode scherm te zien kreeg naar huis én komt er 2000 euro bij de groepspot.

Na heel wat discussierondes worden respectievelijk Doriens, Salims en Joliens pijl afgeschoten. Alle drie de pijlen zijn groen. Goed gelogen van de afvaller, die niet veel later een groene pijl te zien krijgt. Hij verbeterde zijn score dus met de vijf extra vragen en wist daardoor het rode scherm door te geven aan een van zijn medekandidaten die eerder een groene pijl te zien kreeg.

Opvallend? De discussie tussen Jolien en Christian laait hoog op. Dat doet ons vermoeden dat niet Bart, maar een van die twee het rode scherm te zien kreeg. Christians afleidingsmanoeuvre om op het laatste moment plots Alina’s pijl de lucht in te laten gaan, doet ons vermoeden dat hij degene was die eigenlijk naar huis had moeten gaan.
Bart bleef dan weer verdacht stil. Hij hield zich zelfs zo op de achtergrond dat niemand zijn pijl richting hemel wilde sturen. Of is dat omdat ze wisten dat de Mol sowieso een groene pijl en dus geen 2000 euro zou opleveren?

De groepspot: € 17.645

Onze topverdachte(n)

We steken het niet langer onder stoelen of banken. Bart! Zijn belachelijk slechte foto, zijn verdacht kalme houding tijdens deze bijzonder spannende eliminatieronde, … Wij zitten in tunnel Bart!

SPOILER ALERT!

Zowel Jolien, Christian als Bart krijgen groen vuurwerk. Een van hen wist zijn vel dus te redden en zijn afvallerskaart door te spelen aan Dorien, Salim of Alina. Salim, de man die we drie afleveringen lang verdachten van de Mol te zijn, moet huiswaarts keren. Maar niet per se met lege handen… Hij krijgt een exclusief voorstel van de Mol. Die vraagt hem om samen te werken in ruil voor geld. Of hij op dat voorstel ingaat? Dat komen we volgende week pas te weten. Een cliffhanger van formaat!

Tot volgende week, molloten!

Lees hier de verslagen van vorige weken: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.