Home Lifestyle Het einde van een tijdperk: ‘Dag Sinterklaas’ komt terug zonder Jan Decleir

Het einde van een tijdperk: ‘Dag Sinterklaas’ komt terug zonder Jan Decleir

Het nieuws dat hij vervangen wordt door een jongere Sint (die je wel zal herkennen), werd uitgestuurd op een pijnlijk moment.

Dag Sinterklaas
© VRT

Toen Ketnet in juni bekendmaakte dat er nieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’ zouden komen, werd er gehint dat de Sint een make-over zou krijgen. Jan Decleir bevestigt nu dat hij na 25 jaar dienst de mijter moet doorgeven.

Het einde van de echte Sint

Jan Decleir is een legende, een fenomeen en voor iedereen die jong was in de jaren 90 en 2000 voor altijd de échte Sinterklaas. Ondanks het feit dat hij ondertussen al een zeventiger is, bleef de acteur met plezier zijn Sint-plunje aantrekken voor de films over de goede man uit Spanje. De nieuwste, ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’, speelt vanaf 24 oktober in de bioscoop.

Die Sinterklaasfilm zal echter het laatste wapenfeit van Decleir als Sint zijn. In de nieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’ die op de planning voor 2019 staan bij Ketnet, zal een andere acteur de hoofdrol spelen. Ketnet bevestigde het nieuws nog niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat Wim Opbrouck de nieuwe Sinterklaas wordt. De zender hintte in juni dat ‘Sinterklaas vanaf 2019 wel eens een beetje op een dolfijntje uit Bavikhove zou kunnen lijken’, een verwijzing naar het gelegenheidsgroepje De Dolfijntjes waarbij de acteur uit Bavikhove speelt. De witte baard heeft Opbrouck alleszins al.

© VIER

Slechte timing

De wissel van wacht tussen Decleir en Opbrouck was niet de keuze van die eerste, hoewel hij zich er wel bij neerlegt. Aan Het Belang van Limburg vertelt de 72-jarige acteur wel dat hij niet helemaal blij is met de manier waarop het nieuws hem ter oren kwam. ‘Ik betreur dat ik het van anderen heb moeten vernemen net toen we bezig waren met de opnamen van de film “Sinterklaas en de Wakkere Nachten”‘, zegt hij daarover.

Ketnet bevestigt dat de timing erg ongelukkig was. De bekendmaking van de serie en de bijhorende wissel gebeurde wanneer de financiële steun voor de reeks rond was, en dat was inderdaad middenin de opnames van de film. Maar volgens hen was Decleir al geruime tijd op de hoogte van de beslissing en had hij er vrede mee. ‘We begrijpen natuurlijk dat deze wissel voor velen een beetje het einde van een tijdperk is, ook voor ons’, voegt de VRT nog toe. En of…

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.