Home Lifestyle Film Courteney Cox speelt opnieuw nieuwsreporter Gale Weathers in vijfde ‘Scream’-film

Courteney Cox speelt opnieuw nieuwsreporter Gale Weathers in vijfde ‘Scream’-film

De horrorfilm zou in 2021 in de bioscoop moeten verschijnen.

scream courteney cox
© getty & dimension films

Scream is een van de meest bekende horrorfilms aller tijden. Courteney Cox kroop voor de eerste film en de drie sequels in de huid van nieuwsreporter Gale Weathers. De actrice maakte nu bekend dat ze ook zal meespelen in de vijfde film.

Iedereen herkent ongetwijfeld het iconische lange, witte geestmasker uit ‘Scream‘. De meedogenloze moordenaar draagt het om volledig anoniem zijn slachtoffers de stuipen op het lijf te jagen én ze een kopje kleiner te maken. De eerste film kwam uit in 1996 en was een groot succes. Daardoor volgde niet één, maar nog drie sequels. Courteney Cox, die we natuurlijk allemaal kennen als Monica uit de gigantische populaire serie ‘Friends‘, speelde in de vier films de rol van Gale Weathers. Een nieuwsreporter die koste wat het kost de dader te pakken wil krijgen.

Enthousiast en vereerd

Er komt nu, bijna 10 jaar na de laatste film, een vijfde deel! Courteney Cox verklapte op haar Instagrampagina dat ze opnieuw zal meespelen. Ze deelde een filmpje van het beruchte masker met daaronder: ‘Ik kan niet wachten om dit gezicht opnieuw te zien.’ Fans én bekende namen, zoals Poppy Delevingne, reageerden laaiend enthousiast op dit nieuwtje.

‘We kunnen ons “Scream” niet inbeelden zonder de legendarische Gale Weathers’, vertelde filmgroep Radio Silence verantwoordelijk voor deze sequel in Deadline. ‘We zijn ongelooflijk enthousiast en vereerd dat we met Courteney mogen samenwerken. We zijn fan van haar werk en we zijn blij dat ze deel zal uitmaken van dit volgende hoofdstuk in de “Scream”-saga.’

View this post on Instagram

@screammovies @spyglassmediagr @paramountpics

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

Erfenis eren

Naast Courteney zal David Arquette, haar ex, ook opnieuw in de huid kruipen van agent Dewey Riley. ‘”Scream” is zo een groot deel van mijn leven geweest en ik kijk ernaar uit om de erfenis van Wes te eren’, aldus de acteur in The Hollywood Reporter. Wes Craven was de regisseur van de eerste vier films, maar hij overleed in 2015. Het duo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett neemt nu de regie voor zijn rekening.

De opnames van de vijfde film zouden later dit jaar, als het coronavirus geen roet in het eten strooit, van start gaan in het Amerikaanse stadje Wilmington. Het is voorlopig nog niet bekend of andere acteurs of actrices uit de oorspronkelijke cast zullen meedoen in deze sequel. Normaal gezien verschijnt de film in 2021 in de bioscoop.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.