Home Lifestyle Cathérine Moerkerke neemt ons mee achter de schermen bij ‘Familie’

Cathérine Moerkerke neemt ons mee achter de schermen bij ‘Familie’

De presentatrice mag zelfs figureren in de serie.

Cathérine Moerkerke krijgt elke week een unieke blik in het leven van een (on)bekende Vlaming. Deze keer klopt ze aan bij de acteurs van ‘Familie’. Ze neemt ons mee achter de schermen, spreekt met de bekende gezichten én krijgt een eigen rol. ‘Ik ben oprecht fier dat ik in “Familie” zit.’

Voor haar programma ‘CATHéRINE‘ loopt Cathérine Moerkerke elke week mee met mensen die leven in een ‘onbereikbare’ wereld. Zo leerde ze MMA-vechtster Cindy Dandois al beter kennen, bracht ze een bezoekje aan de best beveiligde vrouweninstelling, en ging ze mee undercover met Animal Rights. Maar deze keer maakt ze heel wat ‘Familie‘-fans blij, want de presentatrice neemt ons morgenavond mee achter de schermen bij de populairste soap op VTM.

‘De regel is: als je kan praten, kan je draaien’

‘Familie’ is ondertussen al toe aan zijn 27ste seizoen. Hallokes! Omdat de soap populairder is dan ooit, wil Cathérine daar het fijne van weten. Wist je bijvoorbeeld al dat de ploeg achter ‘Familie’ met minder dan honderd personen is? Dat draaidagen twaalf uur duren? Of dat vertragingen echt niet welkom zijn? Van dat laatste kan acteur Jan Van den Bosch meespreken: ‘Bij een motorongeval heb ik een pijnlijke knie opgelopen. Stappen lukt nog niet goed, maar toch kan ik niet thuisblijven. Want als ik een draaidag mis, lopen we vertraging op. De regel is: als je kan praten, kan je draaien.’

Schrijver Cathérine

Cathérine mag ook even in de huid van een van de schrijver kruipen, maar daar kom veel meer bij kijken dan alleen maar een leuk scenario neerpennen. De schrijvers moeten bijvoorbeeld ook rekening houden met zwangerschappen, vakanties en de blokperiodes van jonge acteurs.

In de serie kan bijna alles, maar er is één regel waaraan de schrijvers zich altijd zullen houden. ‘We laten geen kinderen sterven, maar voor de rest bezorgen we die karakters alle ellende van de wereld’, legt hoofdschrijver Dirk Nielandt uit.

Het proces van een aflevering duurt even lang als een zwangerschap. – Reinhout Nechelput, producer.

Ook voor de acteurs zelf is het soms een ingewikkeld parcours. De scènes worden niet altijd in de juiste volgorde opgenomen en dat zorgt al eens voor verwarring. ‘Soms vragen wij op de set aan elkaar: “Weet jij al dat ik je bedrogen heb? Ben je ondertussen al getrouwd? Of zijn wij eigenlijk nog samen?”‘, vertelt Kürt Rogiers.

Wil jij deze unieke blik achter de schermen volgen? Stem morgenavond om 21u40 dan zeker af op VTM.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.