Home Lifestyle 4 verrassend toffe en originele activiteiten die je een andere kant van...

4 verrassend toffe en originele activiteiten die je een andere kant van Brugge laten zien

© Visit Bruges

Slenteren door de charmante en historische straatjes van Brugge verveelt nooit en hoewel de stad een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land is, kan ze ons – zélfs na twintig schooluitstappen – nog steeds verrassen. Voor wie toch uitgekeken zou zijn op de parel van West-Vlaanderen, pakt de toeristische dienst van de stad uit met een nieuwe campagne die ervoor zorgt dat je Brugge wil (her)ontdekken.

Met de campagne imagineBruges krijg je deze zomer een heel andere kant van Brugge te zien. Geen sierlijke zwanen, ritjes met de paardenkoets of bezoekjes aan de chocolatiers, wél een aantal avontuurlijke en originele activiteiten die je citytrip een andere dimensie geven. Dacht je alles, inclusief toffe terrasjes, gezien te hebben? Think again, want deze zomer moet je er so-wie-wo ook deze activiteiten eens uitproberen.

Zwemmen in de Brugse reien

De kans dat jij al eens met een bootje op de Brugse reien dobberde en/of langs de aderen van de stad wandelde is groot. De architecturale pareltjes die je vanop het water kan bewonderen laten bij elke toerist een blijvende indruk na, en al helemaal als je de kans krijgt om ze al zwemmend te aanschouwen. Say what?! Jawel, je kan er al enkele jaren op rij tijdens de zomer een plonsje maken in het water! Ter hoogte van het kanaal de Coupure werd een platform geïnstalleerd waar je nog tot en met 31 augustus in een speciaal ingerichte zwemzone kan duiken. Eikes, dat is vies, horen we je al denken. Nietes, want de waterkwaliteit wordt wekelijks opgemeten. Opgelet, want er mogen maar 30 personen tegelijk het water induiken. Daarom kan je online een zwempartijtje reserveren.

Kuieren in de streetartstraatjes

Dat Brugge een waar walhalla is voor kunst- en cultuurliefhebbers moeten we je niet meer vertellen, maar wist je dat de stad ook onder de streetartkunstenaars razend populair is? Je zou het ze niet meteen nageven, maar de stad heeft wel degelijk een hip kantje. Eerst zien, dan geloven! En dat kan, want in Brugge kan je deze zomer zelf op zoek gaan naar de mooiste graffitikunstwerken. Tip: in de Hauwersstraat en op het Kapucijnenplein zou je weleens prijs kunnen hebben. En daar stopt het niet, want tijdens de zomervakantie krijgt Brugge er nog een aantal kleurrijke pareltjes bij. Tijdens het streetartfestival The Bridges (van 17 tot 30 augustus) kan je zien hoe zeven kunstenaars de muren van de stad in een nieuw en hip jasje steken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een biologische picknickmand verorberen tijdens je museumbezoek

Musea bezoeken, het is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij je lief toch overtuigen om in Brugge het gat in zijn/haar cultuur te dichten? Dan kan je er een romantische picknick aan koppelen! Deze zomer kan je bij je museumbezoek een picknickmand reserveren die gevuld is met lokaal lekkers en biologische producten. Plof tussen je museumbezoekjes neer op een van de groene pleintjes in de buurt om de lokale specialiteiten in het perfecte decor te verorberen. In de picknickmand vind je trouwens nog tickets voor drie musea in de Sint-Annawijk. Win-win!

Een hele dag brouwerijen bezoeken

Wist je dat Brugge de thuisbasis is van een aantal brouwerijen en dat je die brouwerijen, al dan niet op een regenachtige dag, een voor een kan bezoeken tijdens een brouwerijtocht? Voor een artisanaal biertje kan je er dus op verschillende plaatsen in en rond de stad terecht bij de lokale bierbrouwers. In hartje Brugge pronkt De Halve Maan, waar de Brugse Zot gemaakt wordt. Ook Bourgogne des Flanders kan je in het centrum vinden en bezoeken. En aan de rand van de stad vind je nog drie brouwerijen waar je een lekker lokaal biertje kan degusteren: Fort LapinBryggja Brewery en Siphon Brewing. Ideaal om te combineren met die biologische picknickmand. Daarna kan je trouwens ook nog afzakken naar het Bruges Beer Experience-museum.

Benieuwd naar alle toffe activiteiten die deze zomer georganiseerd worden? Check dan zeker www.visitbruges.be/imaginebruges

Meer uitstapjes in eigen land: