Home Lifestyle De deuren op Broadway blijven zeker nog tot eind mei 2021 dicht

De deuren op Broadway blijven zeker nog tot eind mei 2021 dicht

De sector vreest dat de producties pas in de herfst opnieuw zullen kunnen beginnen.

broadway dicht
© jimmy teoh via Pexels

In the city that never sleeps is het al een tijdje stiller dan normaal en die stilte zal helaas nog even blijven duren. Eerder werd er al aangekondigd dat theaters op Broadway nog tot begin januari dicht zouden blijven, maar nu werd de sluitingsdatum al verlengd tot mei 2021.

Op het vliegtuig stappen naar New York zit er momenteel helaas niet in en zelfs als het zou kunnen, zou het een hele andere ervaring worden dan normaal. Een musical op Broadway bekijken, is normaal gezien een must als je naar NYC gaat, maar daar blijven de deuren nu nog langer dicht dan voorzien.

Begin juni werd er bekendgemaakt dat de theaterzalen tot begin januari dicht zouden blijven, maar dat blijkt nu te optimistisch te zijn. Het einde van de coronacrisis is nog steeds niet in zicht en daarom zullen er zeker al geen shows meer opgevoerd worden op Broadway tot en met 30 mei 2021. In totaal zullen de zalen dus meer dan een jaar dicht geweest zijn…

Geleidelijke heropening

Al is het natuurlijk niet zeker dat de zalen in juni weer kunnen openen. ‘Heel wat producties zijn plannen aan het maken omdat ze denken in de zomer weer van start te kunnen gaan. Ik hoop oprecht dat ze gelijk hebben, maar ik denk dat de meeste mensen denken dat we pas in de herfst zullen kunnen heropenen’, aldus Charlotte St. Martin (voorzitter van de Broadway League). Waarschijnlijk zal het ook eerder om een geleidelijke heropening gaan.

In Europa heeft de sector iets meer geluk. Hier en daar gaan er al enkele musicalproducties opnieuw van start, mits aandacht voor social distancing. Zo zullen er in Londen eind dit jaar al enkele shows worden opgevoerd. Iets wat in New York helaas niet mogelijk is. Zowel in de publieke ruimtes als backstage is het te krap en producenten zijn ook steeds erg afhankelijk van toeristen.

Lees ook: