Home Lifestyle Ga jij dit najaar nog naar New York? Een musical op Broadway...

Ga jij dit najaar nog naar New York? Een musical op Broadway zit er helaas niet meer in

Wanneer we weer naar de Verenigde Staten mogen, is nog niet bekend, maar alle Broadwaymusicals van dit jaar zijn alvast geannuleerd.

broadway
© Yuting Gao via Pexels

We mogen voorzichtig weer op reis gaan, maar niet alle vakantiebestemmingen zijn opnieuw toegankelijk. Reizen naar de Verenigde Staten is nog niet mogelijk en zelfs als het dit jaar weer mag, zal je citytrip richting New York er wellicht anders uitzien dan je gehoopt had. Gisteren werd er namelijk bekendgemaakt dat er dit jaar geen enkele musical meer zal plaatsvinden op Broadway.

Een citytrip of reisje naar New York boek je normaal gezien ruim op voorhand om dure vliegtuigtickets te vermijden. De kans is dus groot dat jij begin dit jaar al een tripje richting de Big Apple geboekt had. Niets zo magisch dan New York City tijdens de kerstperiode, toch?

Wat staat er vaak standaard op de planning als je op vakantie gaat in the city that never sleeps? Enkele klassiekers zoals een wandeling door Central Park, een bezoekje aan de Brooklyn Bridge én een musical bijwonen op Broadway mag uiteraard ook niet ontbreken. Alleen is dit laatste helaas niet meer mogelijk tot het einde van dit jaar. Wanneer we weer naar de Verenigde Staten mogen reizen, is voorlopig nog een groot vraagteken, maar zelfs als we dit jaar groen licht krijgen, zit een Broadwaymusical er dus helaas niet in.

Gesloten tot 2021

Gisteren werd er namelijk bekendgemaakt dat alle deuren op Broadway gesloten blijven tot 2021. Daarnaast zullen volgend jaar niet alle shows op hetzelfde moment weer opstarten en zal het waarschijnlijk om een geleidelijke opstart gaan. Zo zullen sommige voorstellingen pas tegen het einde van de winter of zelfs het begin van de lente hernomen worden. Ook keren een aantal musicals waaronder de populaire Disneymusical ‘Frozen’ gewoon niet meer terug.

Op 12 maart gingen alle lichten uit op Broadway en de duur van de sluiting is alvast ongezien. In totaal waren er op dat moment 31 producties actief en zouden er nog zestien opgestart worden. Wie voor dit jaar al een ticket geboekt had, heeft volgens The Broadway League recht op een terugbetaling.

Lees ook: