Home Lifestyle Film BEVESTIGD: Balthasar Boma sterft in vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film

BEVESTIGD: Balthasar Boma sterft in vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film

'Ik dacht: ah, Marijn wil niet meedoen, dan laat ik hem sterven', verklapte scenariste An 'Bieke' Swartenbroekx op de boot van Gert Verhulst.

de kampioenen
© VIER

An Swartenbroekx, actrice en scenariste van ‘F.C. De Kampioenen’, is deze week te gast op de boot van Gert Verhulst. Haar collega Marijn Devalck kwam haar woensdag een bezoekje brengen en bevestigde een vermoeden dat wij al een tijdje hebben: Boma zal inderdaad sterven in ‘Viva Boma’, de vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film.

Gert Verhulst valt meteen met de deur in huis wanneer Marijn Devalck op zijn sofa plaatsneemt. In de kranten stond dat de acteur geen vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film wilde maken: klopt dat? ‘Mijn woorden zijn een beetje misbruikt’, verklaart Devalck, waarop hij uitlegt hoe die krantenkop er gekomen is. Maar in principe klopte het nieuws wel: een vierde film hoefde niet voor de acteur.

An Swartenbroekx, die de scenario’s schrijft voor de films, trok haar conclusies. ‘Het leuke is dat je als scenarist van de nood een deugd kan maken’, vertelt ze. ‘Ik dacht: ah, Marijn wil niet meedoen, dan ga ik hem laten sterven.’ Het is eruit: Boma is dood.

Gert Verhulst is er even niet goed van. Nu ja, dan weet hij tenminste hoe wij ons voelden na het nieuws dat hij zou stoppen met ‘Samson & Gert’, nietwaar?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.