Home Lifestyle DIT ZIJN ZE: de 5 boeren die hun grote liefde zoeken via...

DIT ZIJN ZE: de 5 boeren die hun grote liefde zoeken via ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’

Ga jij een brief schrijven? 💌

Aanstaande zondag gaat het eerste seizoen van ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ van start. Maar onze honger naar het programma wordt vandaag al gestild, want VTM stelt de 5 kandidaten nu al uitgebreid voor, van een cowboy in Australië tot een boer met een passie voor olijven in Zuid-Afrika. Ontdek het zelf maar!

1 / 5
Bjorn (28), honingwijnboer in Canada
Jan (29), cowboy in Australië
Jeroen (27), melkveeboer in Duitsland
Manu (53), olijfboer in Zuid-Afrika
Jitse (22), zorgboer in Noorwegen
Bjorn (28), honingwijnboer in Canada
Bjorn (28), honingwijnboer in Canada

‘Ik ben wellicht meer macho dan de gemiddelde Vlaamse man, maar als ik een vrouw graag heb, zal ze het geweten hebben.’

Toen Bjorn 7 jaar oud was, emigreerde hij samen met zijn ouders, broer en zus van Grobbendonk naar Canada. Zijn vader en moeder slaagden erin hun droom waar te maken om volledig zelfvoorzienend te leven en stampten er het allereerste commerciële honingwijnbedrijf uit de grond. Omdat de Canadese bodem niet geschikt is voor het telen van druiven, brouwen ze wijn op basis van honing, bessen en bloemen. Bjorn voelt zich helemaal thuis in Canada, maar toch wil hij graag een Vlaamse vrouw aan zijn zijde, liefst een nuchtere dame die even gek op natuur en avontuur is als hij, graag veel tijd buiten doorbrengt en geniet van the basic things in life.

© VTM

Jan (29), cowboy in Australië
Jan (29), cowboy in Australië

‘Ik wilde als klein kereltje cowboy of boer worden. In Australië kan ik het allebei tegelijk zijn.’

‘Do more of what makes you happy.’ Dat is het motto van Jan. Hij trok 8 jaar geleden als backpacker naar Australië en werd er compleet verliefd op het gigantische land met zijn prachtige natuur. Zijn jongensdroom om boer te worden krijgt er ondertussen steeds meer vorm, want hij werkt nu als cowboy voor andere landbouwers. Jan heeft ook alle stappen ondernomen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen en er een eigen boerderij uit de grond te kunnen stampen. Zijn ideale vrouw is ondernemend, houdt van honden, is een plantrekker, kan genieten van het buitenleven en is zeer sociaal.

© VTM

Jeroen (27), melkveeboer in Duitsland
Jeroen (27), melkveeboer in Duitsland

‘Mijn ouders hebben geleefd om te werken. Ik wil het anders; ik wil werken om te leven. Wat niet wil zeggen dat je geen passie voor je koeien kan voelen.’

Bijna 20 jaar geleden ruilden de ouders van Jeroen hun melkveebedrijf in Eeklo voor een grote boerderij met – hou je vast – 1200 koeien in Duitsland. Het werd een professioneel succesverhaal waarin de kinderen ondertussen een rol spelen. Zijn zus Eline houdt zich vooral bezig met de melkkoeien, terwijl Jeroen helemaal opgaat in het bewerken van de akkers en het onderhouden van de landbouwmachines. Jeroen houdt van zijn job, maar na de scheiding van zijn werkende ouders zag hij in dat het leven meer moet zijn dan werken alleen. Hij droomt van een levenslustige Vlaamse vrouw die samen met hem alles uit het leven wil halen. Jeroen denkt al aan het huisje-boompje-beestjeverhaal, en de grond voor een mogelijk liefdesnestje ligt alvast klaar om bebouwd te worden.

© VTM

Manu (53), olijfboer in Zuid-Afrika
Manu (53), olijfboer in Zuid-Afrika

‘Ik heb het beste van twee werelden: een boeiend leven in het bruisende Kaapstad en rust en natuurpracht op mijn olijfplantage. Ik mis alleen een dame om al dat geluk mee te delen.’

Manu verhuisde 33 jaar geleden met zijn vader naar Zuid-Afrika. Hij had er jarenlang een carrière als profvoetballer en zette er een eigen bouwbedrijf op poten. Aan de kust van Kaapstad bouwde hij een villa voor zichzelf en zijn vrouw Jennifer, maar 4 jaar geleden sloeg het noodlot toe en overleed zijn echtgenote. Manu voelde de drang om de stress en de drukte van de grootstad te ontvluchten. Hij kocht heel impulsief een grote olijfboomgaard en wist dat dat zijn nieuwe passie zou worden. Het duurde even voor Manu het verlies van zijn vrouw een plaats kon geven, maar nu wil hij op zoek gaan naar een nieuwe partner. Hij hoopt op een goedlachse vrouw die plezier heeft in het leven en die ervan houdt om te klinken op het einde van de werkdag.

© VTM

Jitse (22), zorgboer in Noorwegen
Jitse (22), zorgboer in Noorwegen

‘Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten om samen herinneringen mee op te bouwen, zodat we over 60 jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.’

Jitse is de jongste van de hoop. Hij woont al iets meer dan de helft van zijn leven in Noorwegen. Daar is hij volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Hij wil er mensen met een burn-out en andere symptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse cultuur. Jitse zoekt een Vlaams meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant wil schuiven voor de essentie van het leven. Een echt stadsmeisje zoekt Jitse dus niet, wel iemand die van rust en ruimte houdt.

© VTM

‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ is op 25 maart om 20u te zien bij VTM. Na die aflevering kan je je liefdesboodschap opsturen. En wie weet vind jij binnenkort wel je ultieme prins – of beter gezegd: boer – op het witte paard.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.