Home Lifestyle Wanneer waarheen? Dit zijn de go-to-reisbestemmingen per maand van het jaar

Wanneer waarheen? Dit zijn de go-to-reisbestemmingen per maand van het jaar

Nog geen vakantiebestemming gekozen, maar wel al een periode?

Nog geen vakantiebestemming gekozen, maar wel al een periode? We tippen je per maand van het jaar onze go-to-bestemming. En gáán!

1 / 12
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
Januari
Januari

De feestdagen zijn voorbij, het is ijskoud buiten en het enige waar jij naar snakt, is een zonvakantie (het blijft nog zeker tot maart koud, remember?). De cadeaus en de champagne waren al duur genoeg, dus je wil graag zo voordelig mogelijk reizen. Een klein budget en toch naar de zon? Dan zijn de Canarische Eilanden een goed idee. Ook het Marokkaanse Agadir belooft temperaturen rond 20° C. Plonsje, iemand?

© Michael Mrozek & Benjamin Voros via Unsplash

Februari
Februari

Kan jij niet kiezen tussen sneeuw en zon? Ga dan naar Granada, in het zuiden van Spanje. De ene dag zit je in T-shirt tapas te eten op een terras, de andere dag zoef je de skipiste van de nabijgelegen Sierra Nevada af. Als je er dan toch bent, kan je meteen het Alhambra – een prachtig staaltje Moorse architectuur én Unesco Werelderfgoed – van je bucketlist schrappen.

© Willian Justen de Vasconcellos via Unsplash

Maart
Maart

Maart is dé maand om naar Amerika te reizen. Retourtickets naar New York, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas schommelen allemaal rond 400 euro. Check zeker Wow Air voor goedkope vluchten in die richting.

© Sasha Stories via Unsplash

April
April

In Zuid-Europa begint het al stilaan warmer te worden vanaf april, maar omdat het nog geen hoogseizoen is, zijn er amper toeristen. Reis bijvoorbeeld goedkoop naar Cyprus of Corsica, waar het tijdens de zomermaanden koppenlopen is.

© Dylan Sosso via Unsplash

Mei
Mei

Volgens locals is mei de mooiste maand om naar het graafschap Cornwall in Zuidwest-Engeland te reizen. Door z’n microklimaat heb je er dan al erg mooie dagen (ze surfen er het hele jaar door, just saying). Van dure vliegtickets heb je geen last, want je kan er makkelijk naartoe reizen met je eigen auto en de overzetboot.

© Rob Potter via Unsplash

Juni
Juni

Als we diehard reizigers moeten geloven, is IJsland zowat de mooiste plek ter wereld voor natuurliefhebbers. Als je van een alleen-op-de-wereldgevoel (en van budgetreizen) houdt, moet je er net voor het hoogseizoen (lees: juli en augustus) heen. Begin juni is ideaal, want alle wegen en campingplekken zijn dan open – wat niet het geval is tijdens de wintermaanden – en je hebt het eiland toch nog een beetje voor jezelf.

© Carl van Rooy via Unsplash

Juli
Juli

In de zomermaanden zijn autovakanties het beste idee. Waarom zou je ver en duur vliegen als er ook zon op rijafstand is? Geen zin in torenhoge Côte d’Azur-prijzen? Kies dan een minder voor de hand liggende bestemming, zoals Slovenië. Je rijdt er in 11 uur naartoe (dat is niet langer dan het zuiden van Frankrijk) en het is er veel goedkoper. Verwacht je er aan duizelingwekkende bergen, fascinerende meren, zalige wijndomeinen en charmante, Italiaans ogende kustdorpjes.

© Peter Bucks via Unsplash

Augustus
Augustus

Natuurlijk wil je deze zomer ook de zee nog zien. Waarom niet met een surfbusje het noorden van Spanje verkennen? Omdat het er zo vaak regent, is de zomer zowat de enige periode om erheen te reizen.

© Kylie Paz via Unsplash

September
September

Dit is de aangenaamste maand om naar het oh zo pittoreske Santorini te reizen. De hitte van de zomer is voorbij (en toch is het er nog heerlijk warm), de zee is opgewarmd en de avonden zijn heerlijk zwoel.

© Tom Gilbert via Unsplash

Oktober
Oktober

In Marrakech is de temperatuur in oktober nog erg aangenaam. Verdwaal er in de souks, bezoek er het Yves Saint Laurent-museum en verblijf er in een prachtige riad.

© Alex Plesovskich via Unsplash

November
November

Hoewel november volgens verschillende reisgidsen de slechtste maand is om naar Zuid-Tirol te reizen, vond toerismeredactrice Marie het er toen juist fantastisch. Oké, de skiliften zijn dicht en ook in de dorpjes valt er niets te beleven, want het is de enige maand van het jaar waarin alles er volledig stilvalt, maar net dankzij die rust is het er dan magisch. Boek een goedkope vlucht naar Venetië, huur een auto (je betaalt maar 5 euro per dag omdat het laagseizoen is) en rij in 2 uur tijd naar de bergen. De kans is groot dat je alleen bent aan Pragser Wildsee, een prachtig meer waar normaal gezien horden toeristen heen gaan, en als een van de weinigen rond de Dolomieten hiket. Als je geluk hebt, is het er picture perfect met herfstkleuren én een tikkeltje sneeuw.

© Michal Kmet via Unsplash

December
December

Ook de Azoren, een eilandengroep van Portugal, hebben een exotisch microklimaat. Ideaal voor wie zon wil, maar geen vlucht naar pakweg Zuid-Afrika kan betalen. Een nog door te veel reizigers genegeerd pareltje.

© Rodrigo Gonçalves via Unsplash

Meer reistips: