Home Lifestyle #allesokedaar: 11 sms’jes die je kan sturen naar iemand die een bad...

#allesokedaar: 11 sms’jes die je kan sturen naar iemand die een bad day heeft

11. Wat jammer dat alles nu zo hard s*ckt. Weet dat ik je graag zie!

berichtjes vrienden
© Pexels

Soms (lees: de afgelopen 8 maanden) zit het leven je niet altijd mee. En op die momenten kan een liefdevol sms’je wonderen doen. Maar wat stuur je als iemand van je vrienden vertelt dat hij/zij/die een bad day heeft of zich momenteel mentaal niet zo lekker voelt? Wij lijsten een aantal berichtjes op. En oh ja: bedankt dat je er wil zijn voor die persoon!

1. Niet fijn om te horen dat je het moeilijk hebt. Wil je even (video)bellen?

Een aanmoedigend telefoontje kan een goede manier zijn om iemand te ondersteunen. En hoewel die persoon misschien wat tijd nodig heeft om alles op een rijtje te zetten, kan je laten weten dat je er (virtueel) altijd voor hem/haar/hen wil zijn. 

2. Dat klinkt als de ergste dag ooit. Het spijt me dat dit allemaal gebeurt.

Wanneer iemand die je graag ziet het moeilijk heeft, kan je de reflex hebben om veel positiviteit te willen delen. En hoewel je dat ongetwijfeld met de beste bedoelingen doet, zijn #goodvibesonly niet altijd hetgeen waar die persoon op dat moment nood aan heeft. Probeer in plaats daarvan iemands gevoelens te erkennen. Bevestig dat zijn/haar/hun dag wel degelijk moeilijk was en het doodnormaal is dat hij/zij/die zich daarom niet helemaal lekker voelt. 

3. Kan ik je momenteel met iets helpen? Laat het me zéker weten als je mij nodig hebt!

Hoewel je misschien meteen voor problem solver wil spelen, kan je beter vragen hoe je die persoon het best kan ondersteunen, zodat je niet té hard pusht. Misschien haalt hij/zij/die wel voldoening uit een telefoongesprek, een wandeling of uit even alleen zijn. Leg de bal dus in hun kamp en laat ze weten dat je altijd in de buurt bent om ze te ondersteunen als ze je nodig hebben. 

4. Ik denk aan je! Weet dat ik er altijd voor je ben.

Als iemand een slechte dag heeft, kan je hem/haar/hen gewoon laten weten dat je aan hem/haar/hen denkt, zodat die persoon zich minder alleen voelt. Herinner hem/haar/hen er ook nog eens aan dat je er bent. 

5. Wil je erover praten?

Waar sommige mensen graag luidop over hun gevoelens praten, vinden anderen de drempel dan weer minder hoog als ze er over kunnen chatten of sms’en. Door te vragen of iemand meer over zijn/haar/hun slechte dag wil praten, kan hij/zij/die het gesprek leiden en zelf beslissen hoeveel hij/zij/die wil delen.

6. Wil je dat ik advies geef of wil je gewoon dat ik luister? Ik doe het beide met veel plezier! 

Soms kunnen je vrienden in bepaalde situaties je raad gebruiken, op andere momenten hebben ze er misschien meer nood aan om hun hart te luchten. In plaats van iemand te bombarderen met ongevraagd advies, kan je beter eerst vragen of hij/zij/die daar in die situatie wel baat bij heeft.

7. Je bent een badass superster! Je inspireert me elke dag en ik ben zo blij dat ik je ken.

Hoe gek het ook mag klinken: een slechte dag is een van de beste momenten om iemand wat extra liefde te geven. Herinner hem/haar/hen eraan wat je leuk aan hem/haar/hen vindt en hoe dankbaar je bent voor het feit dat jullie vrienden/zussen/soulmates/collega’s/… zijn. 

8. Heb je al iets gegeten en/of gedronken vandaag? Ik trakteer op een afhaalmaaltijd!

Als iemand een slechte dag heeft, kan hij/zij/die vergeten om voor zichzelf te zorgen. Herinner ze eraan om een wandeling te maken, voldoende water te drinken en voldoende te eten. Stel eventueel voor dat jij hem/haar/hen trakteert op iets lekkers. We weten allemaal dat lekker eten wonderen kan doen! 

9. Denk eraan om vandaag iets aardigs voor jezelf te doen! Neem een bad, drink wat wijn en kijk een romantische film.

Maar met alleen maar lekker eten verhelp je het probleem helaas vaak niet. Herinner je vriend(in) er daarom aan om aardig voor zichzelf te zijn en alleen maar dingen te doen die hem/haar/hen gelukkig maken.

10. Je moet niet alles in 1, 2, 3 proberen op te oplossen. We komen er later ook nog wel uit!

Door uit te drukken dat er geen haast achter zit om de zaken op orde te stellen, herinner je hen eraan dat het oké is om af toe op adem te komen en hun gevoelens te uiten. Door ze te laten weten dat jullie je er samen wel doorheen slaan, krijgen ze extra steun.

11. Wat jammer dat alles nu zo hard s*ckt. Weet dat ik je graag zie!

Want weten dat je geliefd bent is oh zo’n fijn gevoel.

Lees ook: