https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle UITGETEST: slapen in een woonboot in hartje Gent

UITGETEST: slapen in een woonboot in hartje Gent

Ontwaken (met zicht) op het water, heerlijk!

Deze week vind je bij je Flair de pocket ‘Hotels aan het water’. Daarmee kan je al vanaf € 33 p.p. overnachten aan het water. Redactrice Gwendoline zakte af naar hartje Gent waar ze bij Bed & Breakfast Boat in een woonboot sliep.

Het waren uiteindelijk drie dingen die mij overtuigden om de woonboot B³ van Bed & Breakfast Boat uit te testen: het originele karakter van de slaapplaats, de unieke ligging – lees: midden in het centrum van Gent – en… gratis parkeergelegenheid, want dat is in een stad als Gent nu eenmaal altijd mooi meegenomen.

Citytipje 9000

Duizelingwekkende architectuur, charmante steegjes, het Gravensteen, musea, kleurrijke straatkunst, typische bruine cafés, heerlijke restaurants, hippe winkeltjes… Gent heeft alles en nog veel meer voor een ontspannen weekendje weg. De binnenstad ademt een en al gezelligheid uit, en al zeker daar waar je aan de Leie kan zitten. Het feit dat je er praktisch alles te voet of met de fiets kan bereiken, is een reden te meer om, net zoals ik, een citytripje 9000 te doen.

Een originele slaapplaats hoef je al niet meer te zoeken: bij Bed & Breakfast Boat slaap je op de woonboot B³. Ik overnacht er in een gezellige cabine die vanuit een klein raampje uitkijkt op het water. Aan de slaapkamer grenst een aparte badkamer, in de – kleine, maar fijne – woonkamer kan je chillen en op het grote dakterras aperitief je met een magnifiek uitzicht op het water. Geen zeemansbenen? No worries, want de boot beweegt nauwelijks. Goed om te weten: het is mogelijk om ter plaatse gratis (!) kajaks te huren voor een tochtje op het water.

XXL-bed

B³ ligt op slechts vijf minuten wandelen van het stadscentrum. We laten onze auto achter op de gratis (!) parkeerplaats, leggen onze spullen in de kajuit en trekken meteen Gent in, waar we de rest van avond genieten aan de rand van de Leie. Die sluiten we in stijl af in het ronde XXL-bed dat in de slaapkamer van de woonboot staat. Zalig!

1 / 5
De slaapkamer
De badkamer
Het dakterras
Het dakterras
Het salon
De slaapkamer
De slaapkamer

De badkamer
De badkamer

Het dakterras
Het dakterras

Het dakterras
Het dakterras

Het salon
Het salon

De volgende ochtend wacht het ontbijt ons al op. We vinden het in een picknickmand aan de deur van onze kajuit en nemen het mee naar het terras, waar we met zicht op het water van de kraakverse croissants en pistolets smullen. Geen betere manier om je dag goed te beginnen!

Nadat we ons buikje hebben rond gegeten nemen we afscheid van onze slaapplaats en trekken we Gent in om er aan de hand van collega Herlindes wandelroute door de binnenstad de leukste verborgen plekjes, lekkerste hotspots en tofste boetiekjes te ontdekken. Een citytrip die voor herhaling vatbaar is!

Lees ook: