Home Lifestyle DOEN: koop deze week nog online een azalea voor Kom op tegen...

DOEN: koop deze week nog online een azalea voor Kom op tegen Kanker

Je kan nog tot en met 20 september een plantje kopen en/of er eentje aan de zorg schenken. 🌺

Azalea Kom op tegen Kanker
© Kom op tegen Kanker

De 26ste (!) editie van het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker werd dit jaar noodgedwongen in een nieuw jasje gestoken. De felgekleurde azalea’s worden in 2020 voor het eerst in 25 jaar niet deur-aan-deur en aan winkels, maar wel online verkocht. Een hele uitdaging, en daarom kunnen ze jouw steun nu nóg meer dan anders gebruiken.

Voor het eerst geen plantjesweekend in september, maar wel een heuse plantjesmaand! Die ging op 1 september online van start en loopt nog tot en met 20 september, aanstaande zondag. Omdat de plantjesverkoop dit jaar op een andere manier verloopt en de vrijwilligers niet op pad worden gestuurd, kan Kom op tegen Kanker alle steun gebruiken.

Voor de zorg

Heb jij nog geen azalea gekocht of weet je oma/tante/mama/… niet hoe ze een plantje kan bestellen? Dan kan je daar deze week nog verandering in brengen en je steentje bijdragen. Surf naar plantjesweekend.be en koop voor € 7 een mooie azalea. Je kan ervoor kiezen om je plantje gratis af te halen bij een afhaalpunt in je buurt of het thuis te laten leveren. Van 21 tot en met 30 september zullen de plantjes geleverd worden.Tip: vraag ook aan vrienden en familie of ze een bloemetje willen kopen en plaats een gezamenlijke bestelling. Zo trommel je ook anderen op om te steunen én beperk je je ecologische voetafdruk en de leverkost.

View this post on Instagram

👉 plantjesweekend.be

A post shared by Kom op tegen Kanker (@komop_tegenkanker) on

Dit jaar kan je trouwens ook een plantje aan zorghelden schenken. Kom op tegen Kanker verdeelt die weggeschonken plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen. Met de opbrengst van de plantjesverkoop realiseert Kom op tegen Kanker steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Die zijn broodnodig, zeker nu de coronacrisis ons laat voelen hoe kwetsbaar we zijn en hoe hard we elkaar nodig hebben. Dat geldt ook zeker voor kankerpatiënten en hun families. De zorg voor hen mag niet achteruitgaan…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.