Home Lifestyle Food Avocado-fans, opgelet: er bestaat zoiets als de avozilla, een enorme avocado

Avocado-fans, opgelet: er bestaat zoiets als de avozilla, een enorme avocado

Vijf keer zoveel groene goddelijkheid 🤤

avocado
© Nine News Australie

Avocado’s zijn de laatste jaren erg populair geworden, dus moet de teelt mee met de groeiende vraag. In Australië experimenteert een avocado-boer daarom met avozilla’s, vruchten die maar liefst vijf keer zo groot zijn. En het wordt nog beter: de reuzenavocado’s zouden bovendien makkelijker smeerbaar zijn. Halleluja!

Avozilla

Ian Groves is de eerste en enige Australische boer die avozilla’s verbouwt en verkoopt aan fruitwinkels. De vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en weegt gemiddeld zo’n 1,2 kilo. De allergrootste avozilla die Groves oogstte, woog maar liefst 1,8 kilo. Zo. Veel. Guacamole.

Volgens de Australiër heeft een avozilla helemaal dezelfde smaak als een normale avocado, maar is hij makkelijker uit te smeren. En laat avocadotoast nu net de favoriete lunch van menig hippe vogel zijn, nietwaar?

Helaas denkt Groves dat de avozilla-markt eerder een niche zal blijven, aangezien kwekers veel royalties moeten betalen aan het Zuid-Afrikaans bedrijf dat de rechten op de reusachtige vrucht heeft. Bovendien groeien er weinig avozilla’s aan een plant, waardoor het rendement eerder laag is. Maar mocht je je toevallig in Sydney, Perth of Adelaide bevinden, kan je in speciaalzaken wel op zoek gaan naar de grote groene goddelijkheid. Good luck, mate!

Meer heerlijkheid: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.