Home Lifestyle INSPIRATIE: 9 toffe dingen die je tijdens autoloze zondag kan doen

INSPIRATIE: 9 toffe dingen die je tijdens autoloze zondag kan doen

4. Maak je tuin klaar voor de winter!

© Getty

Dit weekend is het weer zover: tientallen steden sluiten zondag hun stadskern af om er een autoloos paradijs van te maken. Over heel het land worden toffe activiteiten georganiseerd tijdens autoloze zondag, maar dat betekent ook dat het niet zo makkelijk zal zijn om op je bestemming te geraken. Net nu het zo’n mooi weer is, moet je binnen blijven of iets anders dan een ‘terraske in ’t stad’ doen. Wij geven je een duwtje in de rug om er een fijne én coronaproof ZONdag van te maken.

Op een lazy Sunday willen we vooral genieten van het weekend. Om er, nu het zonnetje nog schijnt, toch een productieve dag van te maken tijdens autoloze zondag, gingen wij op zoek naar enkele toffe – niet altijd even alcoholvrije – dingen om op zondag te doen. Geniet ervan!

1. Haal de barvrouw in jou naar boven

En haal al fietsend of wandelend nog snel die gin en tonic in huis. Verwen jezelf op een homemade cocktail en enkele hapjes waar je de hele namiddag zoet mee bent.

2. Ga picknicken

Smeer een paar broodjes, pluk nog snel wat framboosjes en druiven en zet die picknickmand op je fiets om uitgebreid te brunchen in het wild. Geen idee waar je in godsnaam op je gemak kan gaan picknicken? Flair to the rescue!

3. Ga naar een rommelmarkt

Op zondag is er altijd wel ergens een rommelmarkt waar je je vintage hart kan ophalen. Check de treinuren of steek een natte vinger in de lucht en spring op je fiets om zo op een rommelmarkt te stoten. Woon je in (de buurt van) Brussel? Dan heb je geluk, want daar vindt zondag tussen 11u en 19u een gigantische rommelmarkt in én rond het See U-complex (Fritz Toussaintstraat 8) plaats.

4. Maak je tuin klaar voor de winter

Gedaan met dat uitstelgedrag! Het is zondag misschien wel de laatste keer mooi weer en daar kan je maar beter gebruik van maken. Geef je tuinhuis dat likje verf waar het al zo lang naar snakt, verzamel de bladeren die op het gras liggen of verwijder voor een allerlaatste keer het onkruid van je oprit.

5. Geef je auto een wasbeurt

Nu hij zondag een dagje rust heeft, kan je hem maar beter verwennen, voordat je er maandag weer mee in de file staat. Geef je racebak een welverdiende wasbeurt, stofzuig de matjes en haal die gesmolten chocolade uit het handschoenenkastje.

6. Plak die vakantiefoto’s

Want anders komt dat er ook nooit meer van. Zet je op het terras met je homemade cocktail en blik samen met je lief nog een laatste keer terug op jullie fantastische vakantie.

7. Doe een ‘cinemake’

Trommel je bubbel op en tover je terras of tuin om tot een cinemazaal. Vraag hen om hun eigen stoel mee te nemen, laat iemand (vettige) hapjes maken, terwijl jij je over de drank ontfermt en iemand anders de tuin aankleedt met gezellige lichtjes en kaarsen. Zet een cheesy romcom op en geniet.

8. Draai zelf ijs

En nodig je bubbel uit om een paar bolletjes te komen verorberen. Hoe je er pas echt een toffe activiteit van maakt? Vraag € 2 per bolletje en schenk de opbrengst aan een goed doel. Nog nooit ijs gemaakt? Met deze recepten verras je sowieso al je gasten!

9. Laat de hond van de buren uit

Of vraag aan een vriendin of je een grote wandeling met Bobby mag maken. Instant happiness verzekerd!

Nog meer inspiratie nodig? Ook dit kan je dit weekend doen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.