Home Lifestyle WEEKENDTIP: maak onze rivieren proper tijdens de River Cleanup in Antwerpen (of...

WEEKENDTIP: maak onze rivieren proper tijdens de River Cleanup in Antwerpen (of in jouw buurt)

Na het harde werk kan je rondstruinen op een duurzame markt, terwijl Christophe Daeseleire en MC Slongs Dievanongs voor de nodige achtergrondmuziek zorgen.

River Cleanup Antwerpen
© River Cleanup

Dat onze rivieren letterlijk en figuurlijk overspoeld worden door afval is al lang geen geheim meer. Erger zelfs: elk jaar komt er 8 miljoen kilogram (!) afval in onze oceanen terecht, waarvan 80% uit rivieren komt. Slik! Daarom sporen we iedereen aan om dit weekend deel te nemen aan de River Cleanup en de Schelde, de Maas en hun zijrivieren proper te maken. Doen hé!

Zaterdag is het weer zover: World Clean Up Day. Om die dag in stijl te vieren, organiseert River Cleanup in ons land op meer dan vijftig verschillende plaatsten grote opruimacties, waarvan die in Antwerpen de grootste is. Het doel? De Schelde, de Maas en hun zijrivieren proper maken. Waarom we in godsnaam zouden moeten helpen? Om iedereen (inclusief onszelf) bewust te maken van het feit dat onze aarde en rivieren wel degelijk vervuild zijn en dat er heel veel werk aan de winkel is om onze planeet te redden.

Feoflip

Om ons een beetje te motiveren, zochten de organisatoren naar een meter en peter die ook de handen uit de mouwen willen steken: Tiany Kirilof en acteur Dimitri Leue. Ben je nog steeds niet overtuigd? Na je harde werk word je op de meeste plaatsen beloond met een gratis consumptie én in Antwerpen zal er een duurzame markt georganiseerd worden, terwijl Christophe Daeseleire met MC Slongs Dievanongs voor de nodige achtergrondmuziek zorgt.

En dat is nog lang niet alles, want kunstenaar Feoflip zal er in de Scheldebocht een wel heel speciaal kunstwerk tentoonstellen: een schip gemaakt uit zwerfvuil! Geraak jij zaterdag niet in Antwerpen, maar wil je toch helpen om onze rivieren netjes te maken? De River Cleanups en activiteiten die in jouw buurt georganiseerd worden, kan je hier terugvinden.

De volledige programmatie in Antwerpen?

  • Waar word je verwacht? Aan Nieuw-Zuid of aan Stormkop
  • Wanneer gaat de cleanup van start? Om 10u
  • Wanneer moeten we het vuil storten? Tussen 12u en 13u aan Stormkop
  • Wanneer kunnen we eten, drinken en de markt bezoeken? Tussen 12u en 18u

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.