https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film FILMTIP: Brussels animatiefilmfestival Anima gaat volledig online door

FILMTIP: Brussels animatiefilmfestival Anima gaat volledig online door

Voor 30 euro kan je alle animatiefilms, masterclasses en live presentaties van het festival vanuit je luie zetel bekijken.

Anima, het internationaal festival van de animatiefilm in Brussel, vindt elk jaar plaats tijdens de krokusvakantie. Dat is dit jaar niet anders, al zal daar weinig van te merken zijn in de hoofdstad. Het festival verloopt volledig online, dus je kan vanuit je luie zetel meegenieten.

Anima is dit jaar al aan zijn 40ste editie toe. Van 12 tot 21 februari vind je op de website van het festival een mooie selectie van binnen- en buitenlandse animatiefilms, maar ook video’s over de industrie en zijn makers. Daarnaast worden er masterclasses gegeven en kan je via Zoom live presentaties van filmmakers en studio’s bijwonen. Voor € 15 krijg je toegang tot de masterclasses, presentaties en de selectie films van Futuranima, het industry-luik van het festival. Zij focussen dit jaar op Belgisch talent. Voor € 30 krijg je er een groter filmaanbod bovenop.

Voor ieder wat wils

De officiële selectie van het filmfestival is erg uitgebreid. Zo zijn er langspeelfilms voor kinderen en voor volwassenen, kortfilms, films van professionals en van studenten, binnen- en buitenlandse producties en films die passen binnen het speciale valentijnsthema. Omdat het de veertigste editie is, blikt Anima bovendien terug door enkele tijdloze klassiekers die hun stempel op het festival drukten toe te voegen aan de selectie.

Belgische kortfilm ‘Easter Eggs’. (© Animal Tank)

Omdat het festival een springplank wil zijn voor Belgisch animatietalent, worden 37 Belgische kortfilms in de kijker gezet. Deze werden gekozen uit 118 inzendingen van zowel de grote studio’s als beginnende studenten. De gekozen films vallen op door hun typisch Belgische karakter, dat tot uiting komt in hun gedurfde thematiek. Je kan het volledige programma bekijken en tickets kopen op de online.animafestival.be.

Lees ook: