Home celebs An Lemmens maakt opvallend opvoedingsstatement: ‘Dwing je kinderen niet om je affectie...

An Lemmens maakt opvallend opvoedingsstatement: ‘Dwing je kinderen niet om je affectie te geven’

'Het is hun lichaam, dus ook hun keuze.'

© BELGA IMAGES

An Lemmens, die zelf een vierjarig dochtertje Zappa Rosa heeft, geeft een duidelijke les in opvoeden via haar sociale media. ‘Kinderen kiezen zelf wanneer ze je affectie geven’, aldus An.

Kinderen horen het vaak: ‘Geef oma eens een kus’, ‘Geef nonkel een dikke knuffel’, ‘Ik ga je kietelen’ of ‘Kom eens op mijn schoot zitten’. Dat is natuurlijk allemaal heel onschuldig bedoeld, maar An Lemmens vindt dit niet kunnen. Ze is zelf de trotse mama van Zappa Rosa (4) en ze deelde gisteren een duidelijke les in opvoeding via haar Instagrampagina.

‘Stop gedwongen aandacht‘, staat er te lezen in de post die ze online zette. ‘Kinderen kiezen zelf of ze affectie geven, wanneer, aan wie en welke vorm dat aanneemt. Dit leert ze dat hun lichaam enkel en alleen van hen is. Het is hun lichaam, dus ook hun keuze. ‘

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op de afbeelding staan een paar duidelijke voorbeelden van gewoontes die heel wat volwassenen de normaalste zaak van de wereld vinden. Zo wachten ze bijvoorbeeld niet tot hun kindje hen uit zichzelf een kus geeft, maar vragen ze erom. Volgens An is dit niet de juiste manier. Je moet hen net leren dat ze zelf toestemming mogen geven en vooral zelf mogen kiezen wanneer ze iemand een kusje willen geven.

Verouderde opvoedingsskills

Op de foto staat ook de hashtag #MeAgainstMainstreamParenting, waarmee An dus aangeeft dat ze ingaat tegen de verouderde opvoedingsskills. Op sociale media wordt haar boodschap op veel gejuich onthaald. Heel wat ouders delen haar mening en moeten ook niks weten van dat ‘geforceerd gedoe’.

Toch zijn er ook mama’s en papa’s die het niet eens zijn met An. Mensen knuffelen te weinig volgens hen, dus er is helemaal niks verkeerd als oma’s of opa’s een knuffel vragen aan hun kleinkinderen. Net zoals je hen leert om groenten te eten, moet je kinderen ook leren om affectie te tonen, klinkt het.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.