Home Lifestyle AHA: is dit de reden waarom Alex Karev Seattle verlaat in ‘Grey’s...

AHA: is dit de reden waarom Alex Karev Seattle verlaat in ‘Grey’s Anatomy’?

Acteur Justin Chambers besloot begin vorige maand na 15 jaar zijn doktersjas aan de haak te hangen.

grey's anatomy
© Getty Images

Toen Justin Chambers, al 15 jaar dokter Alex Karev in ‘Grey’s Anatomy’, vorige maand aankondigde zijn doktersjas aan de haak te hangen, sloeg het nieuws bij fans in als een bom. Hoe het zijn personage zou vergaan, werd al die tijd geheim gehouden. Maar de jongste aflevering van de ziekenhuisreeks zou weleens een belangrijke hint kunnen weggeven.

Justin Chambers (49) verliet ‘Grey’s Anatomy’ na de 350ste (!) aflevering en nu licht de tv-serie rond de dokters in Seattle een tipje van de sluier op wat het lot van zijn personage Alex Karev betreft.

Begin januari maakte Chambers eigenhandig bekend dat hij na 15 jaar afscheid neemt van de ziekenhuisreeks én dat zijn laatste aflevering reeds in november op de buis te zien was in de Verenigde Staten.

*SPOILER ALERT*

In de desbetreffende aflevering vliegt Chambers’ personage Alex naar Iowa om er voor zijn zieke moeder te zorgen. Sindsdien is Alex niet meer in de reeks te zien, maar loopt zijn verhaallijn wel voort aan de hand van… sms’jes. Alex blijft namelijk in contact met zijn echtgenote Jo (Camilla Luddington) via sms terwijl zij in Seattle achterbleef.

In de jongste aflevering die gisterenavond in de VS op de buis verscheen, is een scène te zien waarin Jo’s collega Amelia (Caterina Scorsone) haar vraagt of er iets aan de hand is. ‘Alex beantwoordt mijn telefoontjes niet’, antwoordt Jo. ‘Hij zegt dat hij iets doormaakt en dat hij tijd nodig heeft. Als ik niet beter wist, zou ik denken dat hij wraak neemt voor die keer dat ik tijd nodig had. Maar ik weet dat hij dat nooit zou doen, dus…’

Zit Jo en Alex’ huwelijk in het slop en keert hij niet meer terug naar Seattle? Time will tell…

Jo (Camilla Luddington) en Alex (Justin Chambers) op hun huwelijksdag in de laatste aflevering van het 14de seizoen.

Nog meer tv-nieuws: