Home Lifestyle 9 tips om je auto grondig te wassen

9 tips om je auto grondig te wassen

4. Gebruik twee emmers. De ene emmer vul je enkel met water en aan de andere emmer voeg je wasmiddel toe

tips auto wassen
© Олеся Парфенюк via Pixabay & erik mclean via unplash

Het zonnetje schijnt en je overvolle agenda is plots helemaal leeg, dus het is misschien een goed idee om je auto eens een grondige wasbeurt te geven. Daarom geeft AutoGids je een aantal tips zodat je wagen schittert als nooit tevoren.

Meestal rijden we eens vlug met onze auto door de carwash of hopen we stiekem dat de regen het meeste vuil er wel zal afspoelen. Nu we toch plots wat meer tijd hebben, is het misschien een goed idee om je wagen zelf eens stevig onder handen te nemen. Daarom lijsten we enkele tips van AutoGids op die je vertellen hoe je het best je auto wast.

1. Plaats je auto in de schaduw

Was je wagen niet in de blakende zon, dan droogt hij te snel op terwijl je nog volop bezig bent en heb je als eindresultaat sowieso allemaal vervelende strepen.

2. Spoel je auto eerst af

Dit is een superbelangrijke tip. Als je onmiddellijk met eens spons begint te wrijven op je vuile auto, dan bestaat de kans dat je door de zandkorreltjes of vuiltjes die er nog opzitten allemaal kleine krasjes in je carrosserie maakt.

3. Gebruik lauw water

Dat is niet alleen aangenaam voor je handen, maar ook voor het koetswerk van je auto. Met koud water krijg je niet alle vuilresten eraf en met warm water droogt ie te snel op.

4. Gebruik twee emmers

De ene emmer vul je enkel met water en aan de andere emmer voeg je wasmiddel toe. Als je een deel van de auto hebt ingewreven met de spons spoel je die in de emmer met water, zodat die met wasmiddel proper blijft.

5. Werk van boven naar beneden

Begin met het dak van je auto en werk zo je weg naar beneden. Sluit af met je velgen, want die zullen ongetwijfeld het smerigst zijn.

6. Ververs tijdig je water

Krijgt het water in je emmers een zwarte/grijze kleur, vervang het dan op tijd met proper water. Anders blijf je het koetswerk met vuil insmeren.

7. Spoel na inzepen goed af

Spoel je auto nadat je er volledig overgegaan bent met een spons met wasmiddel opnieuw grondig af, zodat alle zeepresten verdwenen zijn.

8. Droog je auto af met een zachte zeemlap

Droog je auto na het wassen volledig af met een zachte zeemlap. Zo voorkom je dat het water gewoon aan de lucht droogt waardoor er allemaal vervelende strepen achterblijven.

9. Gebruik een waxshampoo

Als je de lak van je koetswerk wil beschermen tegen uv-stralen, zure regen en strooizout kan je altijd een waxshampoo gebruiken. Dat product brengt een waterafstotend laagje aan. Breng een dunne laag wax van boven naar onderen aan, en wrijf die uit met een zachte, droge doek. Leuke extra: je auto gaat er ook extra hard van glanzen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.