Home Lifestyle 5 goede gewoontes na een vrijpartij die je gezond houden daarbeneden

5 goede gewoontes na een vrijpartij die je gezond houden daarbeneden

Naast plassen na de seks zijn er nog een paar belangrijke dingen.

Het gelukzalige gevoel na een stomende vrijpartij is heerlijk, maar laat je er niet in meeslepen. Er zijn namelijk een aantal dingen waarvan je maar beter een gewoonte kan maken na de seks als je zeker wil zijn dat alles daarbeneden gezond blijft. Wil je geen risico lopen op een blaasontsteking of irritaties, dan moet je deze 5 tips zeker kennen.

1. Plassen, duh!

Toch nog even herhalen voor zij die het soms nog durven te vergeten: even naar het toilet gaan nadat je seks hebt gehad – ja, ook al moet je niet echt plassen – helpt blaasontstekingen te voorkomen. Terwijl je seks hebt met je partner, kunnen bacteriën van de anus hun weg vinden naar de urinebuis. Op die manier kunnen ze je blaas infecteren. Ga dus meteen na de vrijpartij even naar het toilet, plas alles uit en veeg altijd van voren naar achter af.

2. Snel schoonvegen

Niet iedereen heeft zin of tijd om meteen na de seks een douche of bad te nemen. Toch wil je waarschijnlijk graag van dat onfrisse gevoel af voor je gaat slapen of verdergaat met je dag. Restanten van glijmiddel, speeksel en andere lichaamssappen kunnen bovendien voor infecties zorgen. Leg daarom een pakje intieme doekjes klaar in je badkamer. Zo kan je snel even alles schoonvegen en opfrissen zonder dat je je meteen uitgebreid hoeft te wassen.

3. Water drinken

Vrijen is intensief, right? Je hebt waarschijnlijk flink gezweet en je lichaam heeft dus best wat vocht verloren. Opnieuw hydrateren is van groot belang voor je hele lijf, zowel binnenin als onderaan. Veel water drinken verlaagt bovendien ook het risico op blaasontstekingen.

4. In je blootje slapen

Eens je alles daarbeneden hebt schoongemaakt en opgefrist, is het best een goed idee om het even te laten ademen. Slaap je niet graag zonder ondergoed, kies dan voor een katoenen slip en een losse pyjamabroek. Vermijd synthetische stofjes zoals nylon, want die houden meer vocht vast, wat kan leiden tot schimmelinfecties.

5. Blijf erbuiten

De zone rondom je vagina reinigen met doekjes of water en intieme zeep kan helpen om je weer wat frisser te voelen. Let wel op dat je niet té enthousiast gaat schoonmaken. Je vagina is immers zelfreinigend en houdt haar pH-waarde zelf in balans. Gebruik dus geen producten vanbinnen, maar laat je lichaam zelf het werk doen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.