Home Lifestyle Binnenkort 350 euro boete voor wie een vrouw nafluit

Binnenkort 350 euro boete voor wie een vrouw nafluit

Wat vind jij van deze maatregel?

© Shutterstock

Vrouwen nafluiten doe je binnenkort niet meer ongestraft. Wie iemand beledigt of intimideert krijgt binnenkort in Sint-Niklaas een GAS-boete van maar liefst 350 euro.

Het nieuwe jaar komt eraan en dat wil uiteraard zeggen dat er ook weer heel wat nieuwe regels het leven ingeroepen worden. Vanaf 1 januari 2018 krijgt wie in Sint-Niklaas iemand beledigt of intimideert, een GAS-boete van maar liefst 350 euro. En Sint-Niklaas is niet de enige gemeente die zulk ongepast gedrag bestraft. In Mechelen worden er al sinds februari GAS-boetes uitgedeeld voor seksuele intimidatie. De gemeente Boom keurde vorige week een nieuw politiereglement met een gelijkaardige regel goed.

In Sint-Niklaas is het gemeenteraadslid Veerle De Beule dat al geruime tijd voor de aanpassing in het politiereglement streed. Haar wens is dat klachten over bijvoorbeeld seksuele intimidatie sneller en kordater worden behandeld. Naroepen, aanklampen of beledigen doet binnenkort niemand nog ongestraft. Wat vind jij van de maatregel?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.