Home Lifestyle BEWEZEN: mensen die altijd te laat komen zijn succesvoller en leven langer

BEWEZEN: mensen die altijd te laat komen zijn succesvoller en leven langer

Wie moet dit artikel *per ongeluk* naar de baas sturen?

De volgende keer dat je je slecht voelt omdat je wééral te laat bent op een afspraak, heb je de wetenschap aan je kant. Volgens onderzoek zijn laatkomers namelijk succesvoller én is hen een langere levensduur beschoren dan wie altijd op tijd is.

We zijn allemaal verschillend, ook wanneer het op tijdsbesef aankomt. Zo zijn er twee verschillende soorten mensen, netjes ingedeeld in type A en B. De eerste groep kan tijd goed inschatten en gokte bij een meting bijna perfect, door 58 seconden in te schatten als één minuut. Type B-mensen daarentegen hebben de indruk dat ze meer tijd hebben dan in werkelijkheid. Zo gaven ze aan dat een minuut pas na 77 seconden was verstreken.

Herken jij jezelf meer in type B? Maak je dan vooral geen zorgen, want volgens de wetenschap heeft jouw optimistische houding ten opzichte van tijd ook zijn voordelen. Omdat je de indruk hebt dat je meer kan klaarspelen in een dag, word je vaak succesvoller in het leven. Jouw gedrevenheid is trouwens een heel gewenste eigenschap bij elke werkgever.

Bovendien hebben laatkomers in het algemeen minder stress dan een pietje precies die altijd op tijd komt. En laat stress nu een van de grootste boosdoeners zijn op vlak van gezondheid. Jaag jezelf dus niet op de volgende keer dat je dreigt te laat te komen, want door stress te minderen, leef je langer!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.