Home Body & Mind Dit is het perfecte excuus voor laatkomers

Dit is het perfecte excuus voor laatkomers

Gedaan met 'het was file'

Corbis
Te laat komen: het overkomt ons allemaal wel eens. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat het doodnormaal is om niet altijd stipt op tijd te komen. Aha!

Diana DeLonzor interviewde onlangs honderden mensen voor een onderzoek over laatkomers. In haar boek "Never be late again" lezen we het resultaat. Te laat komen zou psychologisch verklaard kunnen worden en er zijn zelfs 5 types van laatkomers.

1. De overplanners

Ze maken overvolle to do-lijstjes waar op staat dat ze voor het werk moeten sporten én boterhammen smeren én hun haar perfect gebrusht moeten hebben. Yep, vrij onrealistisch dus. 

2. De racers

Mensen die een race tegen de tijd net leuk vinden. Op voorhand plannen, vinden ze maar niets, waardoor ze vaak in tijdsnood komen.

3. De warhoofden

Laatkomers die makkelijk worden afgeleid. Wanneer ze ergens heen moeten en nog een vuil bord op het aanrecht zien staan, moeten ze dat eerst weggezet hebben voor ze kunnen vertrekken.

4. Miss Perfect

Ook een pietje precies komt wel eens te laat. Enkel de straat opgaan als je de perfecte outfit en make-up aanhebt, kan wel eens voor vertraging zorgen.

5. De laatkomers zonder schuldgevoel

Deze type laatkomers vinden het fijn om op zich te laten wachten. Een smoesje verzinnen vinden met een excuus vinden ze zelfs niet nodig. 

Lees ook:

Hoe je een stuk pizza eet, zegt veel over je persoonlijkheid

Hoe je je T-shirt opvouwt, zegt veel over je persoonlijkheid

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.